Isparta Davrazspor’a 5 Bin Lira Ceza!

Isparta Davrazspor’a 5 Bin Lira Ceza!

Yayınlanma:
Isparta Davrazspor’a 5 Bin Lira Ceza!

Amatör Futbol Disiplin Kurulu Isparta Davrazspor'a ceza verdi. Kurul, ikinci yarının ilk maçı olan Kepez Belediyespor maçındaki saha olayları nedeniyle 3 bin lira, taraftarların çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle de 2 bin TL olmak üzere toplam 5 bin lira para cezasına çarptırdı.  

Geçtiğimiz hafta ikinci yarının ilk maçında kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı ve Yeşil – Pembeli ekibin 2 -1 kazandığı Isparta Davrazspor’da Kepez Belediyespor maçındaki taraftarların söylemleri nedeniyle ceza gelmesi gündeme geldi. Bölgesel Amatör Lig 7. Grupta şampiyonluk yolunda oldukça kötü günler geçiren Isparta Davrazspor’a bir darbe de Amatör Futbol Disiplin Kurulu’ndan geldi.  

HAKEM, TAKDİR HAKKINI RAKİP TAKIMDAN YANA KULLANDI 

Isparta Davrazspor, Kepez Belediyespor ile oynadığı ligin ikinci yarısının ilk maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle ilk olarak Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Bilindiği gibi, söz konusu maçta Isparta Davrazspor’un Lungelo Mtshali’nin attığı ancak, ofsayt nedeniyle kabul edilmeyen golün ardından taraftarlar maçın orta hakemi ve yan hakemine sert tepki göstermişlerdi. 

MAÇIN TEMSİLCİSİ RAPOR ETTİ 

Yeşil – Pembeli taraftarların hakemlere yönelik tezahüratlarını Maçın temsilcisi tek tek not alarak rapor etti. Maçın Temsilcisinin raporunda, bu olayların kalem kalem rapor edildiği öğrenilirken, Isparta Davrazspor’a olası bir para cezasının gelebileceği açıklanmıştı.

AFDK, ISPARTA DAVRAZSPOR’UN 

SAVUNMASINI İSTEDİ VE CEZAYI KESTİ 

Tüm bunların üzerine, maçın hakem ve gözlemcilerinin yazdığı rapor doğrultusunda Amatör Futbol Disiplin Kurulu kararlarına sevk edilen Isparta Davrazspor’un durumu

İlk olarak 18 Ocak Perşembe günü, ardından 22 Ocak Pazartesi günü yani önceki gün Kurul Başkanı Tacar Çağlar başkanlığında yapılan Amatör Futbol Disiplin Kurulu’nda ele alındı. 

İŞTE O KARARLAR

Söz konusu kurulun aldığı kararların 18. Sırasında yer alan Isparta Davazspor ile ilgili kararda şu görüşlere yer verildi:  Isparta Davrazspor Klb. hakkında; 14.01.2018 tarihinde oynanan Isparta Davrazspor – Kepez Belediyespor Spor Toto BAL Ligi müsabakasında, çıkan saha olayları ve 3. Kez çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle savunmasının istenmesine, 

İkinci karar: Isparta Davrazspor Klb. hakkında; 14.01.2018 tarihinde oynanan Isparta Davrazspor- Kepez Belediyespor Spor Toto BAL Ligi müsabakasında, çıkan saha olayları nedeniyle 3000 TL para cezası, ev sahibi takım olarak bu kez 3. kez çirkin ve kötü tezahüratın gerçekleşmesi nedeniyle de 2000 TL para cezası verilmesine karar verilmiştir” denildi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.