Isparta Değişiyor

Isparta Değişiyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Temmuz 2018 10:16
Isparta Değişiyor

Isparta Belediyesi şehrin tamamındaki yatırımlarına aralıksız devam ederken, mesirelik yerlerden birisi olan Gökçay ve Ayazmana Parklarını da yeniledi. Son olarak Ayazmana Parkı yenilenirken, şehirdeki 240’ın üzerindeki park alanı da her an kontrol altında tutuluyor. 

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, şehir genelindeki 260 milyon liralık yatırımda sona geldiklerini ve yeni projelerle yakın zamanda yatırım miktarının bir milyar liraya ulaşacağını kaydetti. Günaydın, “Şu anda 260 milyon liralık yatırımlarımız devam ediyor, çoğu bitmek üzere. Bu rakam bir milyar liraya çıkacak. Bunun da hazırlıkları, avan projeleri bitti. Yeni çevre, yeni şehir olayı ortaya çıkıyor. Biz böyle yatırımları yapabilen bir belediyeyiz. Emsal nüfuslu belediyelerimiz bunu yapamıyor” dedi. 

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Ayazmana Parkının yenilenmesi için çaba gösterdiklerini ve bunun neticeye ulaştığını kaydetti. Günaydın yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Ayazmana Parkının yenilenmesi için çaba göstermiştik. Bu netice kazandı, her yer pırıl pırıl, sular akmakta, aydınlatması da çalışmakta. Havuzların daha önce çalışmamasının nedeni de izolasyonsuzluktandı. Havuza tonlarca su doldursak da dolmuyordu. Bunları giderdik. ‘Ayazmana Parkına bakılmıyor, yapılmıyor’ şeklinde söylentiler de duyuyoruz. Gökçay’da eksikliklerimiz oluyor, bazen yetişemediğimiz yerler oluyor. Ayazmana Parkına tam manasıyla bakılmıştır. Bunu suiistimal etmek isteyenler varsa burayı görmelerini tavsiye ederim. Ayazmana Parkımız Isparta halkının hizmetindedir, en iyi şekilde yenilenmiştir. Şu anda tüm parklarımızı yeniledik, yenilemeye ve yeni parklar yapmaya devam ediyoruz. Isparta’mızda 240’ın üzerinde parkımız var ve hepsi takip edilmektedir. Ayazmana Parkı şehrimizin en geniş parklarından birisidir ve tüm teknik yönleriyle çözülmüştür. Isparta’mıza Ayazmana Parkı çok önceden yapılan bir parktır, ellerine sağlık yapılmıştır ve bizde bunu daha teknik ekleyerek ömrünü uzattık. Şimdiden hayırlı olsun. 

Gökçay’da da yenileme çalışmalarımız devam ediyoruz. İşletilemeyen yerleri kendimiz işletiyoruz. Cuma günü açılışını yaptığımız Gül Köşkü buna örnektir. Buralarda yenileniyor. Bizim müstecirlerimiz en iyi şekilde işletmesini yapmak zorundalar. 

Isparta değişiyor, değişen yüze kavuşuyor. Yeni büyük projelerimiz geliyor. Bugün bir milyar liralık bir proje hazırlığı içerisindeyiz. Şu anda 260 milyon liralık yatırımlarımız devam ediyor, çoğu bitmek üzere. Bu rakam bir milyar liraya çıkacak. Bunun da hazırlıkları projeleri bitti. Yeni çevre, yeni şehir olayı ortaya çıkıyor. Avan projeleri hazırdır. Biz böyle yatırımları yapabilen bir belediyeyiz. Emsal nüfuslu belediyelerimiz bunu yapamıyor. Böyle yatırım yapan bir belediye Gökçay’a, Ayazmana’ya mı bakamayacak. Elbette eskiyecek, bizim vazifemiz de bunları tespit edip yenilemek. Şimdiden bu yapılanlar ve yapılacak projelerimizin Isparta’mıza hayır, uğur güzellik getirmesini diliyorum”  

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum