Isparta 'Diyabet ile Sağlıklı Yaşam Okulu' Açıldı

Isparta Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve diyabet hastaları ve yakınlarının hayat standartlarını yükseltmeyi hedefleyen ''Diyabet ile Sağlıklı Yaşam Okulu'' eğitime başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Kasım 2011 15:06
Isparta 'Diyabet ile Sağlıklı Yaşam Okulu' Açıldı

Sağlık İl Müdür Vekili Mehmet Karakaya, diyabetin yaşam boyu süren, oluşturduğu komplikasyonlar nedeniyle yaşam süresini ve kalitesini etkileyen, iş gücü kayıplarıyla sosyal ve ekonomik yükü ağır bir hastalık olduğuna dikkati çekti.

Isparta merkezde yaklaşık 3 bin diyabet hastası bulunduğunu kaydeden Karakaya, diyabet hastaları veya yakınlarının hastalıkla ilgili bilgi düzeylerinin artırılması, sorularının cevaplanması, diyabete bağlı komplikasyonların önlenmesi ve yaşam kalitelerinin artırılması amacıyla ''Diyabet ile Sağlıklı Yaşam Okulu'' projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Sağlık İl Müdür Vekili Mehmet Karakaya, yaptığı açıklamada; "Diyabet ile Sağlıklı Yaşam Okulunda gruplar 40’ar kişilik olacak ve eğitimler, haftada bir gün (Salı günleri, saat:09.00-12.00 arası) olmak üzere, iki haftada tamamlanacak.

Diyabetli hasta veya yakınlarından oluşan ilk eğitim grubumuz 18.11.2011 tarihinde eğitimlerinin 1. seansını almıştır. İkinci seans eğitimlerini 22.11.2011 tarihi Salı günü olan bu grubumuz ile 6 ay sonra tekrar görüşeceğiz. Kronik hastalarda bu tarz eğitimlerin belirli aralıklarda tekrarlanması gerekmektedir. Okulumuz kapsamında eğitimlerimiz bir defa verilip sona erecek olan eğitimler değildir. Hastalarımızın hayatlarında olumlu yönde yaşam değişikliği oluşturabilmek öncelikli hedeflerimizden olduğu için, bu hastalarımızla birlikte planlayacağımız tarihlerde eğitim faaliyetlerimizi tekrarlayacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.