Isparta Doğal Eczaneye Dönüşecek

Atabey ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursunu tamamlayan katılımcılar, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mart 2013 13:08
Isparta Doğal Eczaneye Dönüşecek

Tıbbi ve aromatik bitki üretimi konusunda önemli gelişmelerin yaşandığı Isparta'da bu alanda dünya ölçeğinde rekabet edebilecek düzeye ulaşılması hedefleniyor. Kent merkezine kurulması planlana Gül Vadisi'yle de bölgenin çekim merkezi olması hedefleniyor.

Atabey Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törenle sertifikalarını alan kursiyerlere tıbbi ve aromatik bitki üretimine ilişkin proje hakkında bilgi verildi. Atabey Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ferhat Erdoğan’ın yaptığı açılış konuşmasından söz alan Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (TKDK) Isparta İl Koordinatörü Ramazan ÇELEBİ, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine ilgi duyan potansiyel başvuru sahiplerine proje yapmalarının önemini aktardı.

ÜRETİCİYE TRAKTÖR DESTEĞİ
Özellikle Tıbbi ve Aromatik bitkilerin işlenmesi ve pazarlanmasıyla ilgili önemli ölçüde ekolojik olanağa sahip olan Isparta'nın bu alanda dünya ile rekabet edebileceğinin altını çizen Çelebi, kurum tarafından üreticilere verilen destek kapsamında traktörün de uygun harcamalar arasına alınmasının bu alandaki projelere olan talebi arttıracağını kaydetti.

Tören, TKDK Isparta İl Koordinatörlüğü uzmanlarının sertifikasını alan kursiyerleri bilgilendirmesinin ardından sona erdi.

GÜL, LAVANTA VE ZAMBAK
Dünyanın en önemli gül üretim merkezi olan Isparta'da, başta lavanta olmak üzere son yıllarda gelişen tıbbi ve aromatik bitki üretimi üreticiler için alternatif gelir kaynağı yaratıyor. Bölgede tercih edilen ürünler arasında, kekik, nane, haşhaş, rezene, kişniş, anason ve zambak gibi gibi bitkiler bulunurken Isparta ve köylerinde aromatik bitkiler için çok sayıda damıtma tesisi bulunuyor.

GÜL VADİSİ'NDE SAĞLIK BULACAKLAR
Öte yandan kent merkezinde oluşturulması planlanan 'Gül Vadisi' projesi ile Isparta gülünün markalaştırılması hedefleniyor. Yaklaşık 10 milyon liraya malolacağı belirtilen ve 137 bin metrekarleik alanı kapsayacak olan vadide, gül müzesi, gül araştırma merkezi ve satış bölümleri ile sağlık ve terapi merkezleri oluşturulması hedefleniyor.

Yazı: Yusuf Yavuz

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.