Isparta Dünya İçerisinde Önemli Bir Adres

Isparta Dünya İçerisinde Önemli Bir Adres

Yayınlanma:
Isparta Dünya İçerisinde Önemli Bir Adres

MÜSİAD’ın konuğu olarak Isparta’ya gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk,  “Isparta’nın bizim gönül dünyamızda apayrı bir yeri var. Isparta rastlantı bir şehir değil. Isparta manası ile maddesini birleştirebilirse, dünya içinde önemli bir adrestir” dedi. 

 

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk MÜSİAD tarafından organize edilen Dost Meclisi programına katıldı. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’un yanı sıra Isparta’nın iş ve siyaset çevrelerinden dinleyicilerin katıldığı programda Metin Külünk ‘Yerli ve Milli bakış ile Türkiye’nin perspektifi başlıklı bir konuşma yaptı. 

AK Parti Milletvekili Metin Külünk konuşmasında “Isparta’nın bizim gönül dünyamızda apayrı bir yeri var. Isparta rastlantı bir şehir değil. Isparta manası ile maddesini birleştirebilirse, dünya içinde önemli bir adrestir” dedi. 

UYGARLIK VE EKONOMİ DOĞU’YA KAYIYOR 

Külünk, dünyanın yeniden şekillendiğini, uygarlığın, ekonominin doğuya doğru kaydığını söylediği konuşmasında “Ülkemiz nereye gidiyor? Anadolu coğrafyası dünyanın jeopolitik merkezidir ve Türkiyesiz dünya sistemi inşa olmaz. İster doğudan batıya, ister kuzeyden güneye güç merkezi nerede vücut bulacaksa, o güç merkezinin inşası Türkiyesiz şekillendirilemez. İngilizler dünyanın merkezi olarak kendilerini kabul ettikleri için, çeşitli bölgelere Ortadoğu, yakın doğu, uzak doğu gibi isimlendirmekteler. Aslında dünyanın tarif edilecek merkez adresi bizim topraklarımızdır. Anadolu, Mezopotamya dünyanın merkez üssüdür. Belki biz değil ama bir gün çocuklarımız torunlarımız görecek, Dünya Anadolu üzerinden tanımlanacak. Anadolu üzerinden doğuya ve batıya gidiş tarif edilecek. O zaman işte yakın batı dendiğini duyacaksınız” dedi. 

DÜNYA GÜÇ SİSTEMİNDE TÜRKİYE ODAK NOKTA

Türkiye’nin değişen dünya güç sisteminde odak noktada olduğunu kaydeden Külünk, “Pekin’den Londra’ya asrın Demir İpek Yolu projesi ile doğu ile batı arasındaki üç aylık yol 12-13 güne indirilecek. Değişecek dünyanın güç sisteminde Türkiye odak noktada. Burada Cumhurbaşkanlığı sistemine basit bakmayın lütfen. Cumhurbaşkanlığı sistemi önümüzdeki 100 yıllık süreçte Türkiye’nin dünyanın merkezide ekonomik ve siyasi istikrarı ile bulunması yön vermesi anlamına geliyor. CHP Genel Başkanın  Londra’ya iner inmez ‘2019’da parlamenter sisteme geri döneceğiz’ açıklaması ‘ey batı biz tekrar Türkiye’nin kendi olmasından Türkiye’yi çıkararak, nasıl Mustafa Kemal’in ölümünün ardından İsmet İnönü Türkiye’yi batıya teslim etti ise bizde teslim edeceğiz’ demektir. Yoksa Türkiye’de tartışılması gereken bir konuyu ana muhalefet partisinin lideri Londra’da niye konuşur?” diye sordu. 

TÜRKİYE BÜYÜK HAZIRLIKLAR İÇERİSİNDE

İşadamlarına “Türkiye önümüzdeki 100 yıla ilişkin büyük hazırlıkların içerisinde. Hiç ummadığınız alanlar sizin pazarınız haline gelecek” diye seslenen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “Türkiye önümüzdeki 100 yıla ilişkin büyük hazırlıkların içerisinde. Hepimizin hayatını doğrudan etkileyecek Pekin Londra Demir İpek Yolu ile ilgili şimdiden hazırlık yapın. Hiç ummadığınız alanlar sizin pazarınız haline gelecek. Özbekistan, Kazakistan, Afganistan, Pakistan, İran, Hindistan, Azerbaycan, Moğolistan. Sizin ürünlerinizi ihraç etmede bir büyük alan oluşacak.  21. Yüzyılda gücün Asya Pasifik’e kayması bu anlamda önem taşıyor. Batı, ABD bu hat üzerindeki bütün ülkeleri yönetilmez hale getirerek, bölgeyi topyekun kontrolünde tutmak için planlama yapıyor. Türkiye ilk defa bu toprakların menfaatlerini esas alarak şekillendirerek geleceğini inşa ediyor. Bu zamana kadar bu toprakların menfaatini esas alan siyasetçiler asla iktidar edilmemiştir. Türkiye’yi batı adına kontrol edecek kişilerin yakın dönem siyasette iktidar edildiğini görüyoruz” diye konuştu. 

NEDEN ISPARTA’DA 70 BİN İŞLETME YOK?

Külünk, “Neden bugün Isparta’da 7 bin değil de 70 bin işletme yok. Isparta’nın dünya genelinde nam salmış kirazı neden dalından düştüğü gibi Avrupa’ya gidiyor. Bu kiraz üreticinin elinden 2-3-5 liraya çıkıyor da Londra’da 30-40 liraya satılıyor. Biz neden bu kirazı işleyip 20 liralık mamul halinde satamıyoruz? Neden Isparta’nın gülü, gül yağı Fransa’ya gittiğinde Paris’te parfüm haline getirilip büyük katma değerler elde ediyor da, biz 100 avroya aldığımız parfümleri Isparta’da üretmiyoruz. Niçin biz bugün NATO’dan hava hattını korumak için füze istemek durumunda kalıyoruz? Türkiye’nin kendi uçağını üretmek için kurulan fabrikalar neden kapatılmış? Cumhuriyetin ardından bomba yapmak için kurulan Şakir Zümre soba fabrikasını biliyor musunuz? Bomba yapmak için kurulan fabrika soba fabrikasına dönüştürülmüş. Biz tarihsel süreç içerisinde Türkiye’yi kontrol etmek isteyen, Türkiye’nin bağımsızlığını kabul etmeyen, Türkiye’yi eyalet valileri üzerinden yönetebileceğini düşünenler yanıldıklarını görecekler.” Dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.