Isparta Eğitim Merkezi Olacak

Isparta Eğitim Merkezi Olacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2015 16:24
Isparta Eğitim Merkezi Olacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta 1.sıra Milletvekili Adayı Nuri Okutan, Süleyman Demirel Üniversite’sinde (SDÜ) akademisyen ve öğrencilerle buluştu.

Okutan, Isparta’nın eğitim merkezi olacağını ve bu eğitim merkezinin, merkezinde de SDÜ’nün yer alacağını söyledi. Bu bakımdan SDÜ ile her zaman iç içe olunmasının gerekliliğine dikkat çeken Okutan, “Hele bir siyasetçi Isparta’nın zenginliğini, sosyal hayatını, refahını artırabilmek adına üniversite ile işbirliği ve sürekli diyalog içerisinde olmalıdır” dedi.

SDÜ’yü aday adaylığı süreci de dahil olmak üzere bu güne kadar 4-5 ziyaret gerçekleştirdiğini ve her ziyaretinde hocalar ve öğrencilerle bir araya gelerek istişarelerde bulunduğunu aktaran MHP Milletvekili Adayı Nuri Okutan, bugün de bir ziyarette bulunduklarını anlattı. Okutan, “Öğrenci arkadaşlarımızla ve hocalarımızla sohbet ettik. Öğrencilerimiz her ne kadar ‘enerjimiz kalmadı’ dese de biz kendilerinden enerji aldık” dedi.

SDÜ’nün Isparta ve Türkiye için son derece önemli bir üniversite olduğunun altını çizen Nuri Okutan, “Genç, heyecanlı, projeler üreten, araştırmalar yapan bir üniversitemiz var. Isparta’mız da üniversite işbirliğine açık. Isparta’mız belki sanayileşmiş bir il değil, sanayisi ön plana çıkmış bir il değil ama tarım, tarıma dayalı sanayi gelecekte olacak. Yine üniversitemize çok ciddi manada ihtiyaç var. Madencilik açısından Isparta’mız son derece önemli. Kültürel, turizme yönelik çok önemli projeler üretebilecek bir ilimiz. Bu bakımdan da üniversitemizle her zaman iç içe olunması icap ediyor. Hele bir siyasetçi Isparta’nın zenginliğini, sosyal hayatını, refahını artırabilmek adına üniversite ile işbirliği ve sürekli diyalog içerisinde olmalıdır” şeklinde konuştu.

Isparta’nın gerçek zenginliğinin insandan geçtiğini ve insanın zenginleşmesinden, eğitim düzeyinin artmasından geçtiğine inandığını vurgulayan MHP Milletvekili Adayı Nuri Okutan, şöyle konuştu:
“Biz Isparta’da inşallah okul öncesi eğitimde en iyi olacağız. İlkokul, ortaöğretim ve üniversitede de en iyi olacağız. Üniversite deyince akla tezler geliyor. Tezlerin çeşitliliği ve Isparta’nın üretimine zenginliğine nasıl katkı yapabileceği önem arz ediyor.

Ahi Evran Eğitim Merkezi oluşturacağız. Bununla ilgili üniversitemizle çalışacağız. Ahmet Yesevi Araştırma Merkezimiz olacak. Burada da bilhassa ilahiyat fakültesi, felsefe, sanat tarihi, sosyal bilimler bölümleri daha çok öne çıkacak. İslam Dünyası’na söyleyebilecek sözlerimiz olacak.
Türk Dünyası Araştırma Merkezleri oluşturmayı hedefliyoruz. Bu hedeflerimiz yine bu üniversitemizin birikimlerine dayalı olacak. Böylelikle Isparta’yı hem mesleki anlamda bir eğitim merkezi hem de Türk Dünyasına söyleyecek sözlerimizin olacağını ve üniversiteden de beslenerek bunları söyleyeceğimize inanıyoruz. İslam Dünyası’na da katkıda bulunacağımızı düşünüyoruz.

Isparta eğitim merkezi olacak. Bu eğitim merkezinin, merkezinde de SDÜ olacak. Bu konuda düşünce ve projelerimiz var. Bu düşünce ve projelerimizi hocalarımızla paylaşıyoruz. Hükümete gelir gelmez bu projeleri gerçekleştireceğiz”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum