Isparta Eğitimde Skandallarla Boğuşuyor

Son 2 ay içerisinde Isparta’da okullardaki yaşanan olaylar, öğretmen – öğrenci ilişkileri Isparta gündemine bomba gibi düştü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2012 11:02
Isparta Eğitimde Skandallarla Boğuşuyor

Son 2 ay içerisinde Isparta’da okullardaki yaşanan olaylar, öğretmen – öğrenci ilişkileri Isparta gündemine bomba gibi düştü.

ISPARTA’DA NE OLUYOR?

Olaylar yeni atanan Isparta İl Milli Eğitim Müdürü tarafından yapılan ‘Göbekli Müdür İstemem’ açıklamasıyla başladı.

Daha sonra 16 Şubat 2012 tarihinde Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğünün talebiyle valilik görevlendirilmesi yapıldı kamuoyunda bu atamalar tartışmayı da beraberinde getirdi.

8 Mart 2012’de Şarkîkaraağaç Anadolu Öğretmen Lisesi müdürünün öğrencisini hamile bırakması ve öğrencisine yasa dışı yollarla kürtaj yaptırması ile ortaya çıkan skandal Isparta’yı ülke genelinde manşetlere taşıdı.

14 Mart 2012 tarihinde ise bu kez Eğirdir İmam Hatip Lisesinde bir öğretmen'in kız öğrencisi ile uygunsuz ilişkilerini kaydettiği DVD, öğretmenin eşi tarafından bulundu. Olay öğretmenin eşinin savcılığa suç duyurusunda bulunması ile ortaya çıktı.

20 Mart 2012 tarihinde yeni bir skandal Isparta gündemine bomba gibi düştü. Bu kez konu ise Isparta Fen Lisesinde yaşanan şiddet iddialarıydı.

BİRÇOK VELİ RAHATSIZ
Isparta merkezinde ve İlçelerinde yaşanan bu olaylar birçok öğrenci velisini hem kızdırdı hem de tedirgin etti. Yaşanan bu skandal olaylar karşısında İl Milli Eğitim Müdürlüğünden her hangi bir aydınlatıcı açıklamanın yapılmaması kamuoyunda tepkilere neden oldu.

MİLLİ EĞİTİM NEDEN SUSUYOR?
Olayların başlamasından bu güne kadar yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen herhangi bir açıklama veya kamuoyunu aydınlatıcı, velileri rahatlatıcı bir açıklama gelmedi.

Sessizliğini koruyan Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu olaylarla ilgili ne zaman açıklama yapacağı ise merak konusu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum