Isparta Elektrikli Araç Üretecek

Tübitak onaylı Baka, SDÜ ve Isparta Belediyesinin destek verdiği ünivresite öğrencileri elektrikli araç üretmek için kolları sıvadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2014 14:28
Isparta Elektrikli Araç Üretecek

İlk ürettikleri aracın birkaç ay sonra caddelerde dolaşacağını ifade eden öğrenciler dün Belediye’ye desteklerinden dolayı teşekkür’e geldiler.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın 30 mart’ta yapılacak olan yerel seçimler nedeniyle öğrencileri Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren kabul etti. Meclis salonunda yapılan görüşmede belediyenin katkısından dolayı teşekkür ettiler.

Bir hobi olarak 7 kişi başlattıkları ve ismine de cimri mobil verdikleri araç için kolları sıvayan öğrenciler önce tübitak’a müracaat ettiler. Projelerinin Tübitak tarafından onaylanması ile çalışmalarını aralıksız sürdüren öğrencilere Baka, SDÜ ve Isparta Belediyesi de sahip çıktı. Böylece 7 kişilik mücadele ile başlattıkları bu yarışta neredeyse 50 kişiye ulaştılar. Öğrenciler ilk araçlarını iki ay sonra tamamlayacaklarını ve kabul görürse seri üretime geçeceklerini kaydettiler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.