Isparta Elmasını Ortadoğu Vurdu

Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram KUTLU; "Bu yıl elma üreticisi zarar etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Temmuz 2012 13:52
Isparta Elmasını Ortadoğu Vurdu

620 bin ton elma üretimi ile Türkiye sıralamasında 1. olan Isparta elmasını bu yıl Ortadoğu ülkeleri ile ilişkilerimizin bozuk olması nedeniyle, halen soğuk hava depolarında beklediğini söyleyen Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram KUTLU; "Bu yıl elma üreticisi zarar etti. Soğuk hava depolarında bekleyen elma 50-100 kuruşa meyve suyu fabrikalarına satıyorlar. Bizim elma pazarımız Suriye, Mısır, Libya ve diğer Ortadoğu ülkeleri idi. Bunlarla ihracat ilişkilerimiz bozulduğundan elma üreticinin elinde kaldı. Hasat zamanında elma üretici elmayı elinden çıkarmadı. Ayrıca, üretici soğuk hava depolarına elmayı koyarken sınıflandırmıyor karışık koyuyor. O zaman tüccar elmayı almıyor.

Isparta elmasının pazarı Rusya ve Ortadoğu ülkeleri idi. Bu pazarlarda kapanınca Isparta elması üreticinin elinde kaldı. Diyen Kutlu yıllık 10 bin ton kirazın tamamı ihraç ediliyor. Kiraz yüzümüzü güldürdü. Şu anda 3,5- 4 tl ile bütün Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum