Isparta Elmasının Hali İç Açıcı Değil!

Isparta Ziraat Odaları Başkanı Bayram Kutlu: Isparta Elmasının Hali İç Açıcı Değil!

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ekim 2012 17:25
Isparta Elmasının Hali İç Açıcı Değil!

Türkiye’nin 610 bin ton elma üretimiyle yüzde 25’ni karşılayan Isparta elması bu yıl Ortadoğu’da ki bilhassa Suriye ile yaşanan krizden dolayı satışlar çok ağır gidiyor diyen Ziraat Odaları Başkanı Bayram Kutlu:

“Bu yıl Isparta’da elmanın kg 65 ile 75 kuruş arasında oynuyor. Elma pazarımız geçmiş yıllara göre hareketli değil. Halbuki Isparta denince akla halı, gül ve elma gelir. Elmasını bahçede satamayan üreticiler, soğuk hava depolarına koyarak ileride satabiliriz ümidini taşıyorlar. Isparta’da elma rekoltesi de yüzde 40 ve 50 oranında düşüş var. Nedeni ise hava şartları dolayısıyla pas ve iç kurdunun meydana gelmesidir. Diğer bir nedeni ise ilaç kalitesinde düşüş olması kaliteyi altlara çekmiştir. Bundan dolayı Isparta elma üreticisi elmasını satamıyor ve soğuk hava depolarında ileriye dönük ümitlerle bekliyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.