Isparta Emniyeti Bayram İçin Tedbirleri Artırdı

Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla kentteki güvenlik ve trafik önlemlerini artırdığı bildirildi.

Yayınlanma:
Isparta Emniyeti Bayram İçin Tedbirleri Artırdı

Isparta Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Ramazan Bayramı tatili süresince, vatandaşların tatillerini huzur ve güven içinde geçirmelerini sağlamak için bir dizi ek tedbirler alındığı belirtildi.

Tedbirler kapsamında trafik denetimlerinin artırıldığı ifade edilen açıklamada, kanun ve yönetmeliklere aykırı şekilde araçlarının ışık donanımını, avadanlık ve aksesuarlarında değişiklik yapan ya da kaldıran araç sürücülerine müsaade edilmeyeceği ve bu araçların trafikten men edileceği kaydedildi.

Açıklamada, pazar yerleri, otobüs terminalleri, tren garı, mezarlıklar, banka ve bankamatiklerin önleri, ana arterler ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde kapkaç, dolandırıcılık ve yan kesicilik olaylarına karşı ekip sayısının artırıldığı ifade edildi.

Vatandaşların huzurunu bozacak olayların önlenmesi için eğlence ve istirahat yerlerindeki denetimlerin de artırıldığı belirtilen açıklamada, iş yerleri ve evlerde yaşanabilecek hırsızlık olaylarına karşı önlemlerin alındığın bildirildi.

Trafik kazalarının çoğunun uykusuz ve yorgun sürücüler nedeniyle meydana geldiğine dikkat çekilen açıklamada, uzun yolculularda her iki saatte en az 15 dakika araç dışında dinlenilmesi uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, emniyet kemerinin kazalardaki ölüm ve yaralanmaları yüzde 65 oranında azalttığına işaret edilerek, "Ücretsiz hayat sigortası olan emniyet kemeri mutlak suretle şehiriçi, şehirdışı ayrımı yapılmaksızın takılmalıdır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.