Isparta Emniyeti'nden Havai Fişek Uyarısı

Isparta Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, resmi ve milli bayramlar ile çeşitli açılışlar, özel günlerde ve kutlamalarda havai fişek diye tabir edilen Piroteknik maddelerin kullanımında önemli miktarda artış olduğuna dikkat çekildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Haziran 2012 12:25
Isparta Emniyeti'nden Havai Fişek Uyarısı

Isparta Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bu maddelerin satış ve kullanımına ilişkin usul ve esasların mevzuatta açıkça belirlenmiş olması, izinsiz usulüne aykırı kullanım, güvenlik önlemlerinin alınmaması gibi nedenlerle yaralanma ve ölüm olaylarının olabileceği, ayrıca izinsiz, zamansız veya uygunsuz yerlerde kullanımından ötürü halk arasında korku, heyecan ve panik yaşandığı, halkın can ve mal güvenliğinin tehlikeye girdiği kaydedildi.

Isparta Valiliğinin 25 Temmuz 2008 tarihli Piroteknik maddelerin satılması ve kullanılmasına dair kararının hatırlatıldığı açıklamada, "Havai fişek gösterisinin resmi gün, Bayram ve kutlamalarda kullanılması esastır. Diğer gün ve kutlamalarda ancak özel izinle mümkündür. Bu kapsamda bu tip maddeleri kullanmak isteyen bütün resmi ve özel kuruluşlar ile kişiler, kullanım amacını ve fişekleri ateşleyecek şahsa ait ( A ) sınıfı ateşleyici yeterlilik belgesi ile birlikte ikamet bölgesine göre Emniyet Müdürlüğü veya Jandarma Komutanlığı aracılığı ile Isparta Valiliğinden izin alınarak kullanılması gerekmektedir, aksi durumlarda sorumlular hakkında gerekli adli ve idari işlemler uygulanacaktır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.