Isparta Emniyet'tinden Motosiklet Kullananlara Uyarı

Isparta Emniyeti Yaz Aylarının gelmesiyle birlikte, motosiklet denetimlerini artırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2012 20:34
Isparta Emniyet'tinden Motosiklet Kullananlara Uyarı

Trafikte yol kullanıcılarının can ve mal güvenliğinin sağlanması, denetim faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması, kazaların azaltılması ve daha düzenli bir trafik akımı sağlanması amacıyla motorlu bisiklet, motosiklet ve elektrikli bisikletler üzerinde 2012 yılı Ocak ayından itibaren il merkezinde değişik noktalarda Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce denetimler yapılmaya başlanmıştır.

Bu denetimlerde; motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerinin karıştığı ölümlü ve yaralamalı trafik kazalı incelendiğinde, bahse konu araçların birçoğunun tescilsiz, sürücülerinin ise genelde küçük yaşta oldukları, Al veya A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmadıkları ve koruma başlığı (kask) kullanmadıkları tespit edilerek sürücüler hakkında gerekli yasal cezai işlemler uygulanmaktadır.

2012 yılı içerisinde yapılan denetimlerde; 1027 motosiklet ve elektrikli bisiklet kontrol edilmiş, 257 motosiklet ile elektrikli bisiklete cezai işlem uygulanarak, 102 motosiklet ile elektrikli bisiklet trafikten men edilmiştir.

Trafik kazalarının; ceza ve korkuyla önlenemeyeceğini, ancak eğitim, bilinçlenme ve yol kullanıcılarının birbirlerine olan saygısıyla önleneceğini unutmayınız. Vatandaşlarımızın da trafik kurallarına riayet etmeleri ve kural ihlali yapmamaları halinde meydana gelen kazalarda azalma olacağına inanarak kazasız günler dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ISPARTA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.