Isparta Emrespor’a Yardım Edelim

Hasan Özbek Yazdı: Isparta Emrespor’a Yardım Edelim

Yayınlanma:
Isparta Emrespor’a Yardım Edelim

Dünya da ve Türkiye’de nadir görülen bir olay; Bir mahalle takımının profesyonel liglere çıkması hakikaten övgüye değer.

Ne yazık ki; 26 Mayıs 2012 tarihinde yapılan ilk genel kurul kongresine sadece 19 kişi katıldı ve kongrede çoğunluk sağlanamadığı için 2 haziran 2012 tarihine ertelendi.

Emre mahallesi sakinlerinden ben şahsen bu durumu beklemiyordum. Çünkü bu mahalle diğer mahallelerden ayrı özellikler taşıyor. Birbirine bağlı, kenetlenmiş, sporu seven yani ekmeğini taştan çıkaran bir mahalle…

Nasıl olurda kongre yapılamaz.

3. lige çıkmak için mahalle sakinler canla başla destek verdi.

Ispartaspor severler 45 yıllık Ispartaspor’un amatör kümeye düşmesine çok üzüldüler. Aynı sene diğer bir takımın 3. lige çıkması Isparta için kayda değer bir olaydır. Artık Isparta şehir dışında anılacak ve reklamı yapılacaktır.

Hal böyleyken; Isparta Emrespor’a hiçbir kimsenin sahip çıkmaması düşündürücü bir olaydır.
Akhisar Belediyespor bile 1. lige çıktı.

Isparta sporun her branşını sever, bilhassa futbolu. Emre mahallesinde çok sporcular yetişmiştir. Eski muhtarlardan, Reşat, Aliihsan ve daha birçokları… Bunlarla yıllarca beraber top oynadık.

Emrespor’un bu başarısını herkes kabul ediyor ama bir spor kulübünün ayakta kalması için devamlı gelir kaynağının olması lazım. Bu olmadığı takdirde Ispartaspor’un durumuna düşülür.

Ispartaspor 45 yıl Ispartalıların omuzlarında taşındı ama bir gün değirmenin suyu kesilince Ispartaspor amatör kümeye düştü.

Spor kulübü yönetmek çok zordur. Hatta siyasetten zordur.

Kulübü bir tüccar kafasıyla yönetmek lazım, hesabı kitabı iyi takip etmek lazım. Herkese güven duygusu verilmesi lazım ki herkesten destek gelsin.

Bu artık mahalle takımı değil, Isparta’nın profesyonel takımıdır. Bu takım Isparta Emrespor olarak Isparta’yı temsil edecektir.

Araştırarak iyi ve takıma faydalı transferler yapılmalıdır.

Şampiyon sarhoşluğuna kapılmamamız lazım..

Bu kulübe herkes destek vermelidir. Mutlaka devamlı gelir kaynağı bulunmalı yoksa çıktığımız gibi düşeriz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum