Isparta En Kalabalık Hafta Sonlarından Birini Yaşadı

Isparta En Kalabalık Hafta Sonlarından Birini Yaşadı

Yayınlanma:
Isparta En Kalabalık Hafta Sonlarından Birini Yaşadı

Isparta’da acemi eğitimlerini yapmakta olan 1997/4 tertip erlerin Cuma günü yemin etmeleri nedeniyle Türkiye’nin değişik illerinden binlerce asker ailesi Isparta’ya geldi.

Yemin töreni sonrasında çarşı iznine çıkan ve aileleriyle birlikte hasret gideren askerler böylece hafta sonunu aileleriyle birlikte geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.  Yemin töreni nedeniyle Isparta’da hafta sonu oldukça hareketli geçti. 

ŞEHİR MERKEZİ EN 

YOĞUN GÜNLERİNİ YAŞADI 

Özellikle Cumartesi ve Pazar günleri çarşıda aşırı yoğunluk yaşanırken, asker aileleri her zaman olduğu gibi kalacak yer sıkıntısı yaşadılar. Otellerde yer bulamayan asker ailelerine Belediye yardımcı olurken, lokanta ve hediyelik eşya satıcıları oldukça bereketli bir hafta yaşadılar.

ESNAF BAYRAM ETTİ 

Ekonomik durgunluğun yaşandığı bir dönemde yaşanan bu hareketlilik esnafın yüzünü güldürürken, bu hareketlilikten son derece memnun olan esnaflar “Keşke her günümüz böyle olsa” diye görüşlerini dile getirdiler. Lokantacı Mehmet Çimen; “Isparta’nın ekonomisi malum olduğu üzere asker ve öğrenciye bağlı. Yani bu iki unsur esnaflar için son derece önemli. Zira, bunlar olmadığı zaman Isparta’da çarşı – Pazar bomboş durumda kalıyor. Bizler de satış yapamıyoruz. Askerler için hafta sonları yaşanan çarşı izinleri bizi mutlu ediyor. Buna bir de yılda dört dönem gerçekleştirilen yemin törenleri eklenince durum daha da iyi oluyor. Çünkü yemin törenlerinde yurdun dört bir yanında binlerce asker ailesi ilimize geliyor ve lokantalarda yiyip, otellerde konaklıyor. Bu da biz esnafları mutlu ediyor” dedi. 

ISPARTA’DAN AYRILDILAR 

En mutlu günlerinde evlatlarının yanında olan asker aileleri ise dün öğleden sonra ise İlimizden ayrıldılar.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.