Isparta Esnafı İsyanda!

Isparta Esnafı İsyanda!

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2015 16:16
Isparta Esnafı İsyanda!

CHP Isparta Milletvekili Adayı Eczacı İsa Önder Dinçtürk, kent merkezinde yaptığı esnaf ziyaretlerinde esnafın isyan ettiğine dikkat çekerek Dinçtürk, “3 dönemdir iktidarda olan malum zihniyetin uyguladığı dayatmalar yetmezken, son süreçte yapılan yüzde 510’luk ÇTV ile esnafımız yok olmaya sürükleniyor. Artık bu gidişata dur diyelim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Adayı Eczacı İsa Önder Dinçtürk, Isparta kent merkezini adım adım geziyor.
Geçtiğimiz günlerde Mimar Sinan Caddesi, Kaymakkapı Meydanı, Belediye İşhanı ve 6 Mart Caddesi’nde esnafları ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dinleyen CHP Milletvekili Adayı Dinçtürk, gezilerine Hastane Caddesi ile devam etti.

7 Haziran Genel Seçimlerine doğru sona yaklaşılırken, merkeze ağırlık veren CHP’li Dinçtürk, Hastane Caddesi üzerinde bulunan gözlükçüler, eczacılar ve ecza depoları ile yoğunlukta bulunan diğer esnaflarını ziyaret ederek, uzun uzun sohbet etti.

“ESNAF FERYAD EDİYOR…”
Esnafın büyük çoğunluğunun sıkıntıda olduklarını kaydeden Dinçtürk, esnafın artık ödediği vergilerden bunalmasının yanı sıra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca alınan karar gereği son süreçte metrekare cinsinden uygulanan Evsel Atık Ve Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV) serzenişlerini sıkça duyduklarını aktardı.

“YÜZDE 510’LUK ÇTV DAYATMASIYLA, ZATEN ZORDA
OLAN ESNAF YOK OLMAYA SÜRÜKLENMEKTEDİR”
Esnafların yüzde 510 oranında artırılan ve işletmelerin cinsine bakılmaksızın, metrekare cinsinden alınan vergiden dara düşürüldüğüne dikkat çeken Dinçtürk, “Esnafımız malum zihniyetin dayattığı vergiler ve uyguladığı yaptırımlar yüzünden zaten bunalım içersindeyken, 5 yıl önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan ve geçtiğimiz günlerde uygulamaya konulan vergilerle iyici çileden çıkmış durumdadır. Herkesin yakından takip ettiği ve bildiği gibi bu malum zihniyet artık ülkede yaşamı zorlaştırmakta ve halkı yok olmaya doğru sürüklemektedir” diye konuştu.
“ESNAF BAKANLIĞI İLE SORUNLAR İLK AĞIZDAN ÇÖZÜLECEK…”
Yaptığı ziyaretler sırasında partisinin 2015 yılı seçim bildirgesi içersinde yer alan Esnaf Bakanlığı projesini de anlatan Dinçtürk, “Artık sizin ayrı bir bakanlığınız olacak. Esrnafların sıkıntılarını en iyi bilenler yine esnaflar olduğu için, CHP iktidarında kuracağımız esnaf bakanlığı ile sorun ve sıkıntılar ilk ağızdan dinlenerek daha sağlıklı çözümlere kavuşturulacak” dedi.

DİNÇTÜRK: “8 HAZİRAN SABAHINDA EZİYETLER,
ZULÜMLER VE KARA POLİTİKALAR SON BULACAK”
Yaşanacak bir Türkiye için Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının şart olduğunu ifade eden Dinçtürk, “7 Haziran Genel Seçimlerine çok az bir süre kaldı. Halkımızın büyük çoğunluğu son dönemde yapılanlardan sonra uyandı. Ancak yine de bu malum zihniyetin yaptıklarını tam olarak göremeyenler var. Bizim tek isteğimiz, AKP zihniyetine boyun eğdirilen halkımızın kalan son 4 gün içinde sağlıklı bir gözden geçirme yapması… Artık korkacak hiçbir şey yok… Artık son 3 dönemde yaşanan eziyetler, zulümler, kara politikalar son bulacak… Halkımız merak etmesin, Cumhuriyet Halk Partisi 8 Haziran’da iktidar olacak ve ülkede yaşanabilir ve temiz bir ortam sağlayacak” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum