Isparta Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali Başlıyor

Isparta Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali Başlıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mayıs 2018 12:25
Isparta Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali Başlıyor

Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen Isparta Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali başlıyor. 11 Mayıs Cuma günü Festival Korteji ile başlayacak olan Gül Fuarı ve Festivali 15 Mayıs Salı günü son bulacak. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Fuar ve Festival kapsamında yapılacak olan etkinliklere tüm vatandaşları davet etti. Gül Fuarı ve Festivali kapsamında 5 gün boyunca dolu dolu kültürel ve sanatsal faaliyetler ile bilimsel çalışmalar gerçekleştirilecek, söyleşi ve konferanslar düzenlenecek. Fuar ve Festival kapsamında Hadise, Murat Boz, Merve Özbey, Cem Belevi sahne alacak. Ayrıca ‘Hey Gidi Günler Konseri’ ile 12 sanatçı Kaymakkapı Meydanında vatandaşlarla buluşacak. Haber spikeri Murat Güloğlu’nun da katılacağı etkinliklerin sunuculuğunu Sedat Erdiş ve Yavuz Seçkin yapacak. Ardıçlı Köyünde gül toplama, reçel yapma gibi çok değişik etkinliklerin yapılacağı festivalin fuar bölümünde ise Gökkubbe’de koku uzmanı Bihter Türkan Ergül’le Kendi Parfümünü Kendin Yap yarışması düzenlenirken, fuara ülkenin ve dünyanın önde gelen firmaları ve sektör temsilcilerini ağırlayacak.

Isparta Belediyesince Gül Fuarı kapsamında yapılacak olan etkinlikler Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenirken, Festival ise Isparta merkez, Keçiborlu’nun Ardıçlı Köyü ve çeşitli noktalarda gerçekleştirilecek. 

GÜL FUARI KAPSAMINDA YER ALACAK ETKİNLİKLER

Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecek olan Gül Fuarı resmi açılışı Cuma günü saat 17.00’da gerçekleştirilecek. Fuar kapsamında Hollywood starları dünya liderleri ve ünlü isimlere kişiye özel parfüm üreten dünyanın sayılı koku uzmanlarından Bihter Türkan Ergül vatandaşlara parfüm yapımını öğretecek ve fuar kapsamında Kendi Parfümünü Kendin Yap yarışmaları gerçekleştirilecek. 

Yine Gül Fuarı kapsamında Gül Yemekleri Yarışması da şefler, liseler ve üniversiteler arasında yapılacak.  Gül Fuarı kapsamında 11 Mayıs Cuma günü saat 17.00’da fuar açılışı ve Merve Özbey konseri yer alacak. Yine 13 Mayıs Pazar günü saat 15.30’da Nilay Dorsa ve Yağmur Ayaz Fuar Defilesi gerçekleştirecek. Bunun yanında Mersin Olgunlaşma Enstitüsünün Gül Kıyafetleri Sunumu yer alacak. Gökkubbe’de düzenlenecek etkinliklerde fuar kapılarını saat 11.00’da açacak. Gökkubbe’de ayrıca Isparta, Türkiye ve dünyanın önemli kozmetik sektör temsilcileri de stantlarda ürünleri yer alacak. Fuar kapsamında konularında uzman isimler söyleşi programları gerçekleştirecek. 

12 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00’da Göller Yöresinde Gül Tarımı ve Sorunları Türkiye Gül Zenginliği, Kokulu Peyzaj Gülleri konusunda Prof. Dr. Ayten Altıntaş, Prof. Dr. Hasan Baydar, Prof. Dr. Hasan Özçelik, Prof. Dr. Soner Kazaz ve Doç. Dr. Sabri Erbaş konferans verecek. Yine aynı gün Gülyağı, gülsuyu, gül konkreti, gül absolütü PEA üretimi ve Endüstrisi konularında Prof. Dr. K. Hüsnü Can Başer, Prof. Dr. Ayten Altıntaş, Doç. Dr. Sabri Erbaş, Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Gülyağı Derneği Başkanı Nuri Erçetin’in söyleşisi bulunacak. 

13 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da başlayacak olan bir diğer oturumda ise Prof. Dr. Ayten Altıntaş, Prof. Dr. Bihter Ergül Tarih ve Kültürümüzde Gül, Tarihe Yön Vermiş Karakterlerin Gül Hikayeleri, Bugünkü Araştırmalar Işığında Gülün Tedavideki yeri konuları ele alınacak. Öğleden sonraki oturumda da Prof. Dr. Ayten Altıntaş, Doç. Dr. Sabri Erbaş ve Nuri Kalay Gül Ekoturizminde Son Durum ve Geleceği hakkında bilgiler aktaracak. 

 

ULUSLARARASI GÜL FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ

Isparta Belediyesinin Uluslararası Gül Festivali 11 Mayıs saat 15.30’da belediye önünden Festival Korteji ile başlayacak. Gün boyu Kaymakkapı, Mimar Sinan Caddesi, Keçiborlu Ardıçlı Köyünde etkinlikler yer alacak. Gün boyunca Günaydın Türkiye Programı Sunucusu Haber Spikeri Murat Güloğlu vatandaşlarla bir arada olacak. Gün içerisinde Hamdi Çeliktaş ve SDÜ orkestrası, cadde kültür ve sanat etkinlikleri, uluslararası folklor gösterileri yer alıyor. Gün saat 21.00’da Kaymakkapı Meydanında düzenlenecek ve Bilgen Bengü, Coşkun Demir, Ercan Turgut, Funda, Güzin ile Baha, İskender Doğan, Nilgün Onatkut, Rana-Selçuk Alagöz, Semiha Yankı, Ersan Erdura, Kartal Kaan, Sevda Karaca’nın yer aldığı ‘Hey Gidi Günler’ konseriyle son bulacak. Bu programın sunuculuğunu ise Sedat Erdiş yapacak. 

12 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 17.00’da Kaymakkapı Meydanında uluslararası folklor gösterileri ve devamında SDÜ konseri yer alacak. Saat 21.00’da ise Atatürk Stadyumunda sunuculuğunu Yavuz Seçkin’in yapacağı Hadise ve Murat Boz sahne alacak. Yine gün boyunca uluslararası folklor gösterileri, Ardıçlı Köyü etkinlikleri devam edecek. 

Festival boyunca Isparta Belediyesi önünden saat 07.00-17.00 saatleri arasında Ardıçlı Köyüne her saat başı şehir içi ulaşım ücreti karşılığında seferler düzenlenecek. 2 milyar insanın kullandığı parfüm sanayisinin hammaddesi gülün merkezi Ardıçlı Köyündeki etkinlikler arasında vatandaşlar doğal gülsuyu ve reçeli yapma, gül toplama, gül bahçelerinde kahvaltı, halı tezgâhlarında halı dokuma, gül çayı ve şerbetinin nefis tadından istifade edebilme, bisiklet binebilme ve yürüyüş yapabilme, kültür sanat ve folklor gösterilerinden faydalanabilecek ve muhteşem güzellikler arasında fotoğraf çekilebilecek. Yine etkinlikler kapsamında şiir ve musiki dinletileri, at ve deve gezi turları, tren gezisi, resim çalışmaları, seramik yapımı, SDÜ öğrenci guruplarının sanatsal faaliyetleri bulunuyor. 

Yine 13 Mayıs 2018 Pazar günü de Kocatepe Kültür Merkezinde Güller Diyarında Türk Dünyası Kültür ve Sanat Etkinlikleri, Prof. Dr. Mustafa Karataş konferansı yer alacak. Yine gün boyunca Mimar Sinan ve Kaymakkapı Meydanında konserler, cadde kültür ve sanat etkinlikleri, folklor gösterileri yer alacak. Pazar günü akşam saat 21.00’da Kaymakkapı Meydanında vatandaşlar Cem Belevi konseri ile güzel bir akşam yaşayabilecek. 

14 Mayıs 2018 Pazartesi gününde ise Kocatepe Kültür Merkezinde Güller Diyarında Türk Dünyası Kültür ve Sanat Etkinlikleri, Kaymakkapı Meydanında saat 19.00’da Uluslararası folklor ekiplerinin galası, ardından Lozan Mübadilleri THM Konseri, Gül Kokulu Şehir Altın Sesini Arıyor Ses Yarışması bulunuyor. 

Festivalin son günü etkinliklerinde ise yine saat 10.00-16.00 arasında Kocatepe Kültür Merkezinde Güller Diyarında Türk Dünyası Kültür ve Sanat Etkinlikleri, akşamında Kaymakkapı Meydanında Uluslararası folklor ekiplerinin galası yer alıyor. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.