Isparta Gül Kokuyor

Türkiye’nin Gül Bahçesi Isparta’da Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mayıs 2018 18:40
Isparta Gül Kokuyor

Türkiye’nin Gül Bahçesi Isparta’da Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali başladı. Gül Festivali Mimar Sinan Caddesi’nde kortej yürüyüşü ile start aldı. Dünyanın dört bir yanından konukların renkli gösterileri ile başlayan ve 5 gün sürecek olan Gül Fuarı ve Festivali eğlencenin yanında kentin ekonomik vizyonunu ortaya çıkarması açısından da heyecan yarattı. Hedef; “Isparta’dan başlayan gül kokusu dünyayı saracak!”

Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen Isparta Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali başladı. Dün Festival Korteji ile başlayan Gül Fuarı ve Festivali 15 Mayıs Salı günü son bulacak.

Isparta Belediyesi önünden mehter takımı gösterileriyle başlayan yürüyüş korteji renkli görüntülere sahne oldu. Mehter gösterisi eşliğinde Mimar Sinan Caddesi üzerinden Valilik önündeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar yürüyüş yapıldı. Burada Isparta Valisi Şehmus Günaydın ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Atatürk anıtına çelenk sundu.

DÜNYA’DA İLK KEZ ISPARTA’DA GÜL FUARI YAPILIYOR
Kortej daha sonra Kaymakkapı Meydanın da toplandı. Burada bir konuşma yapan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın; “Çok değerli misafirlerimiz var. Çin’den, Japonya’dan, Kuzey Kore’den, Bulgaristan’dan misafirlerimiz var. Bu misafirlerimizi buraya gül kokusu getirdi. Bu buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Isparta’nın bir bayramını yaşıyoruz. Hep beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Isparta’nın kültürel ve sosyal bakımdan en önemlisi de ekonomik gelişme açısından bu festivali bu fuarı yapıyoruz. Dünya’da ilk defa Isparta’da Gül Fuarı yapılıyor. Bu fuarımız özellikle de ekonomik bakımdan, kentimizi kalkındıracak, güle değer katacak bir fuardır. Bu bir başlangıç. Ömür boyu sürecek bir hamlenin başlangıcı. Bugün bir milada şahitlik ediyorsunuz. Bir gün gelecek 10 tane Isparta dünyaya yetmeyecek. Yine bir gün gelecek; Paris’in merkezi Isparta olacak. Isparta dehşet bir festivale dehşet bir fuara ev sahipliği yapacak. Festival fuarın çerçevesinde, fuarın süsü… Ana konumuz Isparta’nın geleceği ve bu anlamda Isparta Gül Fuarıdır. Isparta ekonomisi gül ile büyüyecek. Gül gibi olacak ekonomimiz” ifadelerini kullandı.

DÜNYANIN HER YERİNDE GÜL DEYİNCE ISPARTA
ISPARTA DEYİNCE GÜL AKLA GELECEK
Başkan Günaydın’ın ardından kürsüye alkışlar eşliğinde gelen Isparta Valisi Şehmus Günaydın’da konuşmasında gülün Isparta tanıtımına ve ekonomisine olan katkısından söz etti. Vali Günaydın, “Dünyanın değişik ülkelerinden, yurdumuzun dört bir yanından festivalimize ve fuarımıza gelen değerli konuklar hepiniz bize güç ve onur verdiniz. Bugün ülkemizin hangi köşesinde olursak olalım gül deyince Isparta, Isparta deyince gül aklımıza geliyor. Ama yeterli değil, biz istiyoruz ki; gül denilince dünyanın hangi köşesinde olursanız olun Isparta akla gelsin. Bu fuar ve festivalle bunu bir nebze gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Güney Kore’nin önemli 20 gazetecisini bu fuara davet ettik ve THY’nin da desteği ile o misafirlerimizi burada ağırlıyoruz. Dünyanın her köşesinde Isparta gülünü, Isparta gül yağını 1 numara olarak kabul ettirmemiz lazım. Gülümüz ekonomimize büyük değer katıyor” diye konuştu.






















HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.