Isparta Gül ve Halı Festivali Yapılacak mı?

Isparta Gül, Halı, Kültür ve Turizm Festivali’nin bu yıl kutlanması için ilk adım atıldı. Haziran ayı içerisinde kutlanması beklenen ve tarihi önümüzdeki günlerde netleşecek olan festival ile ilgili olarak Isparta Valiliği ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2012 10:09
Isparta Gül ve Halı Festivali Yapılacak mı?

Sivil toplum kuruluşlarının da katılımının öngörüldüğü festival organizasyonu ile ilgili olarak ilk toplantı Isparta Belediye Başkanlığı’nda yapıldı. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya Isparta Valisi Memduh Oğuz ve SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu katıldı.

Toplantı sonrasında ana fikirlerin belirlendiği festival ile ilgili olarak açıklamada bulunan Isparta Valisi Memduh Oğuz, “Müştereken vardığımız nokta şu; bir kere düzeyi yüksek olacak, halkın kültürüne hizmet edecek ve Isparta’yı temsile uygun olacak. Türkiye’ye örnek bir çalışma yapacağız. Bu yaklaşımından dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çünkü ortak akıl güzel şeydir. Beraberce istişare edeceğiz ve inşallah güzel bir etkinlik ortaya konacak” dedi.

Üniversite olarak 7-8-9 Haziran 2012 tarihleri arasında bir Gül Konferansı yapmayı düşündüklerini belirten SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da yapılacak olan bu konferansı Gül ve Halı Festivali şeklinde ortak akıl çalışması olarak ortaya koyacaklarını bildirdi.

Bu yıl düzenlemeyi planladıkları festivalin büyük bir kültürel eğlence ve inanç içerisinde yer alacak bir festival olacağını, bunu hissettiklerini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ise, “Güzel ve örnek bir festival olacağına inanıyorum, heyecan duyuyorum ve şimdiden hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Isparta Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen toplantı sonrasında konuya ilişkin olarak ilk değerlendirmeler yapıldı. Isparta Valisi Memduh Oğuz, şehrin çeşitli konularını beraberce görüştüklerini ve ilk gündemlerinin Isparta’da Gül ve Halı Festivali’nin yapılıp, yapılmaması noktasında gerçekleştiğini dile getirdi.

Konuyu Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile değerlendirdiklerini ifade eden Vali Memduh Oğuz, “Isparta’nın zenginliklerini, güzelliklerini biz biliyoruz, sahip olduğu bu derin güzellik ve zenginlikleri insanlıkla paylaşmak için, aynı zamanda da Ispartalı vatandaşlarımıza bir pencere açmak bakımından festivalin yapılmasının faydalı olduğunu değerlendirdik” dedi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz yaptığı değerlendirmesinde şu görüşlerde bulundu: “Bu festivali geniş katılımla bir güzel manevi şahsiyet gibi yaklaşarak Isparta’mızın başta bizim iftihar kaynağımız üniversitemizin hem maddi hem de bilimsel katılımı birde manevi desteğine ihtiyacımız olan ilim cephesiyle buna katılması festivalimizin kültürel manada seviyesini çok yükseltecektir diye değerlendirdik. Sayın Rektörümüz bu manada katkıda bulunmayı, katılımda bulunmayı kabul ettiler.

Belediyemiz bütün boyutlarıyla bu işin ana unsurunu oluşturacak. Vilayet olarak da bizler bütün unsurlarımızla katılacağız. Bununla sınırlı değil, diğer bütün sivil toplum örgütlerini de bu festivalde izleyici olarak değil, organizasyon heyetinde birer katılımcı olarak arzu ediyoruz. ‘Ben Isparta’da güzel bir etkinlik arzu ediyorum’ diyenleri katkıları hangi oranda olursa olsun katılımlarını arzu ediyoruz.

Müştereken vardığımız nokta şu; bir kere düzeyi yüksek olacak, halkın kültürüne hizmet edecek, Isparta’yı temsile uygun olacak ve her zaman riayet ettiğimiz bir husus var israfa asla yol verilmeyecek. Festival tarihini ileride belirleyeceğiz. Organizasyon heyeti oluşturulacak.

Vatandaşlardan da çok ciddi katkı arzu edeceğiz. ‘Festivalde şu da olsa iyi olur’, ‘Benimde kanaatim var’, ‘Türkiye ve Dünyada yapılan diğer festivallerden ayrı olarak şunu görmek isterim’ diyen ve katkı sunan olursa bunları da değerlendireceğiz. Bu konuda düşüncesi olanlar Valiliğin, Belediyenin ve Üniversite’nin web sayfalarından önerilerini belirtebilirler. Bu birkaç günlük eğlence değil, kültürel bir çalışma olacak. Türkiye’ye örnek bir çalışma yapacağız. Bu yaklaşımından dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çünkü ortak akıl güzel şeydir. Beraberce istişare edeceğiz ve inşallah güzel bir etkinlik ortaya konacak” dedi.

Üniversite olarak 7-9 Haziran 2012 tarihleri arasında Gül Konferansı yapmayı planladıklarını ve bu konferansı, Gül ve Halı Festivali şeklinde ortak akıl çalışması olarak ortaya koyacaklarını belirten SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da konuşmasında şunları söyledi: “Burada arzulanan şudur, Isparta’mızın marka olabilmesi açısından palyatif çözümler, aparat yaklaşımlar veya bir kurumun bir takım organizasyonlar yapması, diğerlerinin bundan ayrı kalması, bunlar hep sinerji ve bereketi azaltan çalışmalardı. Ama şimdi biz hep beraber Isparta ortak paydasında gücümüzü birleştirdiğimizde Sayın Valimizin vurguladığı gibi Isparta modeline inşallah bir adım daha yaklaşacağız.

Üniversitemiz açısından da bu tip faaliyetlerin içerisinde tamamıyla yönetim kadroları ve halk ile bütünleşmek ve sivil toplum örgütleriyle bütünleşmek, bütünleşik Isparta perspektifinde küresel dünyada var olmak açısından bu faaliyetleri çok önemsiyoruz. Bunun her aşamasında her türlü gerek yönetim kademesinde gerekse en alt kademede arkadaşlarımız rol üstlenmeye hazır olacaklardır. Üniversite olarak bu ve bundan sonraki faaliyetlerle ilgili olarak üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Bu organizasyonlardaki başarılar Isparta’nın olacaktır. Isparta’nın markalaşması olacaktır” dedi.

Bu sene festival yapma planının bulunduğunu ve bu fikri Isparta Valisi Memduh Oğuz ile paylaştığını ve kendisinin de bu konuya sıcak baktığını dile getiren Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Valimiz ‘bu sene güzel bir festival düzenleyelim, en kısa zamanda sizi ziyaret edeceğim’ dedi. Hemen ertesi günü de bizleri ziyaret etti. İvedilikle bu toplantıyı düzenlemiş olduk. Valimiz ve Rektörümüzün özellikle bu konulara sahip çıkmalarına ben gerçekten çok mutlu oldum” dedi.

Toplantıda güzel bir fikir alışverişi olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın açıklamasını şöyle sürdürdü: “Üniversitemizin yapmayı planladığı Gül Konferansını da Rektörümüzün güzel yaklaşımıyla bu festival içerisine aldık. Festivalle ilgili bazı ana kriterler şu anki toplantımızda oluştu. Ortak akıl çok güzel oluyor. Daha güzel bir festival olacağı kanaatindeyim. Ayrıca bu konuya dahil olmak isteyen sivil toplum kuruluşlarımız ile ilgili olarak Sayın Valimiz bununla ilgili kapıyı da açtı. Isparta ve Isparta halkımıza en güzel şekilde değer verilecek, büyük bir kültürel eğlence ve inanç içerisinde yer alacak farklı bir festival olacağını hissettik. İnşallah büyük bir heyecanla biz bu olayı hep beraber güzel ve örnek bir festival olacağına inanıyorum, heyecan duyuyorum ve hayırlı olsun diyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum