Isparta Güne Biber Gazı İle Başladı

Taksim Gezi Parkı'nın yıkımı ve ağaçların sökülmesiyle başlayan olaylar tüm yurda yayıldı. Isparta'da da gece boyunca olaylar vardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Haziran 2013 01:06
Isparta Güne Biber Gazı İle Başladı

Taksim Gezi Parkı'nın yıkımı ve ağaçların sökülmesiyle başlayan olaylar tüm yurda yayıldı.



Gece 02:30 sularında Hükümet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 2 bin öğrenci, İstanbul'da meydana gelen olayları protesto etti.

Sloganlar eşliğinde Kaymakkapı Meydanına kadar yürüyen grup burada da hükümet aleyhine sloganlar attı ve marşlar söyledi.



Kaymakkapı Meydanı'ndan sonra yeniden Valilik önüne geçen grup polisin geniş güvenlik önlemleri altında eylemine burada devam etti.

Kalabalık arasındaki bazı provokatif grupların eylemi İstasyon Caddesine taşımak istemesi ve Valilik Konağına sıçraması için yoğun çaba harcadı. Ancak, buna polis müsade etmedi.



Olayların başından itibaren bizzat olay yerinde emniyet güçlerini yöneten Emniyet Müdürü Mehmet Or, defalarca megafonla grubu uyardı. Çevik Kuvvet Ekipleri ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da olaylar boyunca hazır bekledi.

Ortamın provoke edildiğini anlayan bazı gruplar eylem alanından ayrılma karı aldı ve çekildi.



Ardından Vali Konağı'na doğru yürüyüşe geçen gruba Çevik Kuvvet Ekipleri biber gazı ve coplarla müdahale etti. Olaylar sırasında basın mensupları ve bazı polisler de biber gazından etkilendi.



Kafeler Caddesi ve Müftülük civarına dağılan grup ve polis arasında uzun süre kovalamaca yaşandı.





 Saat 02:30 sularında başlayan gösteriler sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.














ISPARTA SABAHA KADAR UYAMADI.... OLAYLARLA İLGİLİ EN ÇARPICI FOTOĞRAFLAR VE VİDEO GÖRÜNTÜLERİ GÜN İÇERİSİNDE AJANS32'DE...

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
38 Yorum