Isparta Hak Ettiği Konumda

İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, AB Projelerinde Isparta’nın çok iyi bir konumda olduğunu vurguladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2012 16:19
Isparta Hak Ettiği Konumda

İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, AB Projelerinde Isparta’nın çok iyi bir konumda olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim Müdürü Yılmaz konuya ilişkin olarak şu açıklamada bulundu.” 2006 2007 yıllarında Türkiye’de en çok projesi kabul olan Ankara, İstanbul’dan sonra Isparta 3’üncü ildi. Hemen hemen birçok okulumuz AB Projeleri var. Avrupa Birliğine gidip geliyorlar, oradan buraya geliyorlar. Biz bu projeleri önemsiyoruz, çünkü çocuklarımız, öğretmenlerimiz Avrupa’yı görüyor. Kendi imkânlarıyla buraları görmek o kadar mümkün olmuyor. Görmeleri neticesinde karşılıklı kültürel ilişkilerin yanında görgüleri ve bilgileri artıyor. Bu nedenle bizim için önemli projeler” diye konuştu. Yılmaz, 2011’de 24 projeye imza attıklarını belirtirken, TUPİTAK’ ta ise, 4 tane projelerinin yer aldığını ifade etti.

Yılmaz” Ulusal Ajans bütün projeleri değerlendirmelere almıyor, en iyi projeleri seçiyor.2011 yılında da müracaat eden projelerimiz arasında 24 tanesi kabul gördü. AB Projelerinin yanında, TUBİTAK projelerimiz de var. Okullarımız bu projelerin karşılığında TUBİTAK’tan belirli miktarlarda para alıyor. Bunları hem eğitim için hem donatım malzemesi alınması için kullanıyor. 4 Tane projemiz kabul görmüş durumda, bu projeler devam ediyor.”dedi. Yılmaz, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak BAKA’ya Turizm projesi ile başvuruda bulunduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum