Isparta Halkı En Çok Zayıflamayı Aradı

Tüm dünyada şifa arayanların öncelikli başvuru kaynağı Google oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2013 12:23
Isparta Halkı En Çok Zayıflamayı Aradı

ürkiye’de sağlıkla ilgili aramalarda en çok “zayıflama” kelimesi arandı. İl bazında Isparta ilk sırayı aldı. “Kanser” ve “kalp” kelimeleri ise zayıflamayı takip etti.

Dün­ya­da has­ta­la­rın ge­nel­lik­le dok­to­ra git­me­den ön­ce ra­hat­sız­lı­ğıy­la il­gi­li Go­og­le­’da ara­ma yap­tı­ğı or­ta­ya çık­tı. AB­D’­de ya­pı­lan araş­tır­ma­ya gö­re, in­ter­net­te sağ­lık­la il­gi­li araş­tır­ma ya­pa­cak her 10 ki­şi­den 8’i, ilk ön­ce Go­og­le­’ı kul­la­nı­yor.

Go­og­le­’ın 2004 yı­lın­dan iti­ba­ren dün­ya­da ya­pı­lan ara­ma oran­la­rı­nı pay­laş­tı­ğı “Go­og­le Trend­s”­e gö­re, yaz mev­si­mi baş­lan­gı­cın­da za­yıf­la­ma yaz bo­yun­ca gü­neş ya­nı­ğı, kış mev­si­mi baş­lan­gı­cın­da ise grip, bit­ki­sel çay­lar, so­ğuk al­gın­lı­ğı ile il­gi­li ara­ma­la­rın art­tı­ğı gö­rü­lü­yor.

İKİ KAT FAZ­LA

AB­D’­de 2012 yı­lın­da kan­ser, di­ya­bet, dep­res­yon, bel ağ­rı­sı ara­ma­lar­da ilk sı­ra­lar­da yer alır­ken Tür­ki­ye­’de son bir yıl­da en çok za­yıf­la­ma ve di­yet ke­li­me­le­ri aran­dı. Bu­nu kan­ser ve kalp ta­kip et­ti. Za­yıf­la­ma, kan­ser, kalp ve di­ya­bet ke­li­me­le­rin­den iki kat faz­la aran­dı­ğı an­la­şıl­dı.

HAP VE ÇAY iLK SIRADA

Zayıflama ve diyet aramasında, “zayıflama hapı” ve “zayıflama çayı” en çok arananlarda ilk iki sırada. Zayıflama aramasında Isparta, Niğde, Afyon, Çanakkale ile Aydın ilk beşte sıralanıyor. Kanser aramalarında ise “kanser belirtileri”, “kanser nedir” kelimeleri ilk iki sırada yer alıyor, ancak son dönemde popüler olan aramalar “Angelina Jolie kanser” ve “Ceyda Düvenci kanser” kelimeleri. Kalpte ise “kalp krizi” ile “kalp ameliyatı” ilk ikide bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.