Isparta Halkına Tek Biletli Ulaşım Müjdesi

Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, kente trafik akışını azaltmak, hem vatandaşın hem de kooperatifin ekonomik açıdan rahatlamasını sağlamak amacıyla önemli bir projeye imza atıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mart 2012 12:58
Isparta Halkına Tek Biletli Ulaşım Müjdesi

Toplu ulaşımda devrim niteliğindeki projenin ayrıntıları dün yapılan Belediye Meclis toplantısında gün yüzüne çıktı.

“Tek biletle ulaşım” ismi verilen uygulamayla artık Ispartalılar Halıkent’ten Üniversiteye, Akkent’ten Binbirevler’e gidebilecek.

Projenin hayata geçmesi ile birlikte Hastane Caddesinden günde 150, Kaymakkapı Meydanından 182 adet otobüsün daha az geçeceğini belirten Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Daşdöner, projenin ilk etapta 5 pilot bölgede uygulanacağını söyledi.

Uygulamayla Isparta trafiğinin daha da rahatlayacağını vurgulayan Daşdöner, “Hem toplu taşımayı kullananlar hem de özel otomobiliyle trafiğe çıkanlar rahat edecek” şeklinde konuştu.

Ispartalıların tek bir biletle istediği mahalleye gidebileceğini kaydeden Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Daşdöner, uygulamayla otobüslerin Kaymakkapı Meydanındaki beklemesinin de ortadan kalkacağını ifade etti.

Daşdöner konuşmasına şöyle devam etti: “Tek bilet uygulamasıyla bir vatandaş Halıkent’ten binip Işıkkent’te inebilecek. Hem vatandaş açısından hem bizim açımızdan önemli bir proje. Biz akaryakıt olarak tasarruf da sağlamış olacağız. Trafik yönünden de bir rahatlama olacak. Bu proje Antalya’da da uygulandı. Ama Antalya’da tamamen geçtiği için bir kargaşa yaşandı. O nedenle biz ilk etapta pilot uygulama yapmak istedik. Ondan sonra kademe kademe geçeceğiz. Mesela Halıkent’ten gelen bir otobüs Kaymakkapı Meydanında yolcularını indirecek. Hiç bekleme yapmadan Işıkkent yolcularını alarak Işıkkent Mahallesine gidecek. Bu istikamete gitmek isteyen vatandaşlarımız otobüsten inmeyecekler. Burada her zaman söylediğimiz gibi yani Kaymakkapı Meydanında bir görüntü kalabalığı olmayacak. Biz bu uygulamayla 1 taşla 3 kuş vurmak istiyoruz. Hem vatandaş hem de bizler ekonomik olarak rahatlayacağız. Isparta trafiğinde de bizden kaynaklanan sorunlar olmayacak. Bunun önüne geçmiş olacağız. Vatandaşlarımızın duraklarda bekleme sorunları da olmayacak. Mevcut uygulamada her yarım saatte bir otobüsümüz duraklardan geçiyor. Bu uygulamayla her 20 dakikada bir otobüsün geçmesini hedefliyoruz. Bu projemize olumlu yönde katkıda bulunmak isteyen herkesin desteğine ihtiyacımız var. Gerek meclis üyelerimiz gerekse vatandaşlarımızdan gelecek tavsiyelere kulak verebiliriz.”

MECLİS ÜYELERİNDEN PROJEYE DESTEK
MHP Belediye Meclis Üyesi Uğur Bestelci de uygulamanın trafiği rahatlatması halinde projeye destek verebileceklerini söyledi.

Otobüs duraklarında zaman sayacının olması gerektiğine dikkat çeken AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Aydemir ise “Vatandaş otobüsün ne zaman geleceğini bilmeli” dedi.

Daşdöner, meclis üyelerinin taleplerini dikkate alacaklarını belirterek, söz konusu projeninse önümüzdeki günlerde hayata geçirileceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum