Isparta Has Parti'de Aday Adayları Tanıtıldı

Halkın Sesi Partisi'nde (Has Parti) Isparta Milletvekili Aday Adaylığını Açıklayan 5 Kişi Kamuoyuna Tanıtıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2011 18:11
Isparta Has Parti'de Aday Adayları Tanıtıldı

HAS Parti Isparta İl Başkanı Mahmut Bilgiç, Isparta Aktif Gazeteciler Derneği Basın Parkı'nda düzenlenen basın toplantısında, partide Kadın Kolları Başkanlığı yapan Mimar Zehra Özakça Kütükcü, emekli öğretmen Ali Uysal, avukat Faruk Algınkılıç, Doç. Dr. Muammer Göçmen ve Nermin Marulcu'nun aday adaylığı için partiye başvurduklarını bildirdi.

Bilgiç, HAS Parti'nin kısa bir süre önce kurulmasına rağmen hızlı şekilde teşkilatlanmasını tamamladığını aktardı. Türkiye'de kutuplaşma ve gerginlikler yaşandığını ifade eden Bilgiç, bunun sorumlularının ise AK Parti ve CHP olduğunu öne sürdü. AK Parti ve CHP'nin bu gerginlikten menfaat elde etmeye çalıştıklarını öne süren Bilgiç, "Bu siyaset artık geride kaldı. HAS Parti ile birlikte seviyeli ve üslubu en iyi olan siyaseti halkımızla tanıştıracağız" diye konuştu.

Bilgiç, diğer partilerle ittifakın düşünülmediğini, tek başına iktidar olma yolunda ilerlediklerini kaydetti.

HAS Parti Isparta Milletvekili aday adayı emekli öğretmen Ali Uysal, Isparta ve Türkiye için elini taşın altına koymak için aday olduğunu belirtti. Herkes için özgürlük, herkese adalet ve refah için mücadele edeceğini anlatan Uysal, siyaseti geçici değil, kalıcı yapacaklarını bildirdi.

HAS Parti Isparta Milletvekili aday adayı avukat Faruk Algınkılıç da, siyasetin, insanlara yön verip, şehri, ülkeyi hatta dünyayı etkileyen bir yönetme sanatı olduğunu ifade ederek, "Ecdadımız asırlar boyu dünyaya hükmederken, dünya siyasetini oluştururken, hiçbir işgal ve işkencede bulunmamış, bilakis gittiği yerleri fethetmiş, imar ve ihya etmiş, adalet dağıtmış, insanlığa hizmet etmiştir. Eğer siyaset yerinde kullanılırsa en büyük cihat ve halka hizmet aracı, eğer yerinde kullanılmazsa en büyük bir zulüm aracıdır" dedi.

Milletvekili aday adayı Doç. Dr. Muammer Göçmen ise, HAS Parti'nin halkı,

"hazreti oy" gibi değil, "hazreti insan" olarak gördüğünü söyledi.

Göçmen, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim parti anlayışımızda, yüce milletimize giydirilen deli gömlekleri olan laik-dindar, sağ-sol, Alevi-Sünni, Türk-Kürt, zengin-fakir gibi ayrımlar yoktur. Her vatandaşımızın sahip olduğu dini, etnik, mezhebi ve cinsel farklılıklar bir kusur değil, kilimin desenleri gibi bir hoşluk ve güzelliktir. Bizim parti anlayışımız, çokluğun içindeki vahdeti, yani birliği aramaktır. HAS Parti'nin kuruluşuyla birlikte eski siyaset gündemden kalkmıştır."

Milletvekili aday adayı Mimar Zehra Özakça Kütükcü de, Isparta'ya hizmet etmek için aday olduğunu belirtti. HAS Parti'nin Türkiye'de siyasete yüklenen yeni görevleri yerine getirebilecek benzeri bir oluşumu görmediği için siyaset sahnesinde yerini aldığını aktaran Kütükcü, "İyi niyetler ve temiz duygularla bu millete ve insanlığa hizmet etmek için bir araya gelmiş olan bu kadro, yürekten inanıyorum ki Türkiye'nin geleceğini inşa edecek" dedi.

Milletvekili aday adayı Nermin Marulcu ise, siyaset kavramının değiştiğini belirterek, ülkede yeni söz, siyaset ve üslup zamanı yaşandığını aktardı. HAS Parti'nin halkı kutuplaştıran, gerginleştiren, ötekileştiren bir üslup yerine, birleştirici, bütünleştirici, çözüm üreten bir üslupla siyaset yapacağını dile getiren Marulcu, insanı köleleştiren, bencilleştiren değerler yerine, üretmeyi, kazanmayı, paylaşmayı, dayanışmayı esas alan programlar yapılacağını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum