Isparta Hava Kirliliğinde Üst Sıralarda

Isparta Hava Kirliliğinde Yeniden Üst Sıralarda..

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Şubat 2011 14:20
Isparta Hava Kirliliğinde Üst Sıralarda

2010 yılı Aralık ayında il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen kükürtdioksit ortalamaları incelendiğinde, Kısa Vadeli Sınır (KVS) Değeri ve İlk Seviye Uyarı Eşiğinin Hakkari, Tekirdağ ve Şırnak'ta aşıldığı tespit edildi.

Aynı dönemde partiküler madde ortalamaları incelendiğinde, KVS Değeri ve İlk Seviye Uyarı Eşiği birçok il ve ilçe merkezinde aşılmış olup, KVS Değerinin aşıldığı gün sayısı 10 ve daha fazla olan il ve ilçe merkezleri Afyonkarahisar, Isparta, Muş, Batman, Iğdır ve Osmaniye oldu.

İlk Seviye Uyarı Eşiğinin aşıldığı gün sayısı 10 ve daha fazla olan il ve ilçe merkezleri ise Batman ve Iğdır olarak gerçekleşti.

Kükürtdioksit madde ortalamalarının en yüksek olduğu iller sırasıyla Tekirdağ, Hakkari, Muğla, Bitlis, Van, Siirt, Bolu, Ardahan, Aydın ve Kars oldu.

Partiküler madde ortalamalarının en fazla olduğu iller ise sırasıyla Iğdır, Batman, Muş, Osmaniye, Isparta, Siirt, Afyonkarahisar, Adıyaman, Ardahan ve Çorum oldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum