Isparta Havacılığın Merkezi Oluyor

Süleyman Demirel Havalimanı, Türkiye’nin havacılıktaki merkezi olacak.İşadamı Zafer Dağtekin'in uzun süren, uğraşlar ve milyonlarca dolarlık yatırımla faaliyete geçirdiği Uçak Bakım Hangarı'na Türk Hava Kurumu'nun ortak olduğu bilgisi Isparta kamuoyuna bo

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mayıs 2012 10:40
Isparta Havacılığın Merkezi Oluyor

Süleyman Demirel Havalimanı, Türkiye’nin havacılıktaki merkezi olacak.İşadamı Zafer Dağtekin'in uzun süren, uğraşlar ve milyonlarca dolarlık yatırımla faaliyete geçirdiği Uçak Bakım Hangarı'na Türk Hava Kurumu'nun ortak olduğu bilgisi Isparta kamuoyuna bomba gibi düştü.

Pilot eğitimi ve ticari havacılık alanında Türkiye'nin en büyük kuruluşu olarak kabul edilen THK'nın ortaklıktan ayrılan Denizlili işadamı İbrahim Tan'm hisselerini satın aldığı öğrenildi.
 
Şu anda başta THY olmak üzere birçok özel şirketin uçaklarının sadece boyamasının yapıldığı uçak bakım hangarına Türk Hava Kurumu'nun büyük bir güç sağlaması bekleniyor.

THK'nın ambulans uçak işletmeciliği, bakım- onanm, havadan yangın söndürme, zirai ilaçlama, meydan hizmetleri ile atlayış eğitim ve merkezi gibi ticari havacılık faaliyetleri yelpazesine Isparta’yı da dahil etmesi en büyük temennimiz. Askeri alanda Kara Havacılık Okulu yatırımı, sivil alanda pilot eğitim okulu, uçak bakım ve boyama hangarı gibi yatırımların gerçekleştiği Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nda 'havacılık kümelenmesi' adına çok önemli gelişmeler yaşanıyor.

THY ve diğer özel şirketlerin tarifeli seferlerinde şansızlık yaşayan Isparta Havalimanı, pilot eğitimi ve uçak bakım-onarımı konusunda ön plana çıkıyor. Bu da Isparta’nın önemli bir havacılık merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini ortaya koyuyor. Yaşanan tüm bu olumlu gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Türkiye'nin en büyük pilot eğitimi ve ticari havacılık kuruluşu Türk Hava Kurumu, Isparta’ya adımını attı.

Ankara Etimusgut'taki Türkkuşu uçak bakım-onarım tesisleri, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki Ambulans Uçak İşletmeciliği, skydive atlayış eğitim ve merkezi ile Türkiye'nin dört bir yakasında havacılık adına önemli faaliyetlerde bulunan THK'nın DT Havacılık tarafından kurulan ve şu anda işletilen uçak bakım hangarının önemli bir hissesini satın aldığı öğrenildi.

THK Genel Merkezi'nin gerek Isparta şubesine gerekse kamuoyuna yönelik henüz resmi bir açıklaması olmamasına rağmen, Denizlili İşadamı İbrahim Tan'ın hissesinin satın alındığı ve hangara ortak olunduğu öğrenildi. İşadamı Zafer Dağtekin'in Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nda uzun uğraşlar ve milyonlarca dolarlık yatırımla bugün faaliyete geçirdiği uçak bakım hangarının THK ortaklığı ile daha da güçlenmesi ve sektörde dikkat çekici duruma gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Zira THK'nın Etimesgut'taki Türk Kuşu Uçak Bakım ve Onarım Tesisleri, Türkiye'nin önde gelen bakım merkezleri arasında yer alıyor. THK'nın ticari havacılık faaliyetleri kapsamındaki tek işi uçak batkım ve onarım hizmetleri değil. THK, Sabiha Gökçan Havalimanı'ndaki Ambulans Uçak İşletmeciliği ile Türkiye'nin uluslar arası standartlara sahip tek yetkili işletmesi.

Tesis, uluslar arası standartlara sahip sağlık ekipmanı ve nitelikli personeli ile Türkiye'nin her yerinden hasta taşıma ve organ nakli yapabilme imkânına sahip uçak ve personel ile hastaları sağlıklı bir şekilde taşıma hizmeti veriyor. Türk Kuşu Tesisleri 'nde ise tek ve çok motorlu hava araçlarının motor ve pervane overhaul yetkisini elinde bulunduran THK. uzman kadrosu ile Türkiye'nin önde gelen bakım merkezlerinden birisine sahip. Tek ve çok motorlu hava araçları ile çok hafif hava araçlarının bakımını yapma imkan ve kabiliyetine sahip Türkkuşu Bakım Merkezi'nde, bir çok havacılık firması, kulüp ve derneklerin hava araçlarının bakımları yapılıyor.

THK, ticari havacılık faaliyetleri kapsamında havadan yangın söndürme, havadan zirai ilaçlama da yapıyor..'Türkler Uçuyor' reklamı ile kamuoyunun dikkatini çeken havadaki futbol reklamı da THK'nın SKYdive faaliyetleri kapsamında THK atlayış merkezinde eğitim programı yürütüyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.