Isparta Hedefe Bilinçli İlerliyor

ITSO’nun organizesinde Antalya İhracatçılar Birliği ve Gümrük Müşavirlerince ITSO üyesi ihracatçı firma yetkilileri ile SDÜ Dış Ticaret Öğrencilerine eğitim verildi.

Yayınlanma:
Isparta Hedefe Bilinçli İlerliyor

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın ihracatı geliştirme, mevzuat ve ihracatçı firmaların sorunlarının çözüme kavuşması amacıyla yapılan eğitim toplantılarına devam ediyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin verilerinden ve öngörülerinden yola çıkarak 2023 yılına 1 milyar dolar ihracat hedefi koyan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri, bu doğrultudaki çalışmalarına devam ediyor. Dış ticaret konusunda zaman zaman eğitimlerini sürdüren Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya İhracatçılar Birliği ile müşterek olarak bir program yaptı.

Antalya İhracatçılar Birliği Uzmanı Anıl Yılmaz ile Gümrük Müşavirleri İsmail Özandaç ile Kürşat Arıduman’ın ihracat yapan ITSO üyeleri ile dış ticaret öğrencilerine bilgiler verdiği eğitim toplantısında ITSO Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen hazır bulundu.

ITSO Başkan Yardımcısı Başdeğirmen, Isparta’nın ihracat hedeflerine adım adım ilerlediğini ve ihracat konusuna ayrı bir önem verdiklerini söyledi. TİM’in 2023 yılında ihracat rakamı 1 milyar dolara çıkabilecek iller arasında Isparta’yı potansiyel görmesinin önem arz ettiğini belirten Başdeğirmen ITSO olarak bu konuda ihracatçılara her türlü desteği verdiklerini bildirdi.

Eğitim toplantısında uzmanlar, ihracat rakamları, gümrük mevzuatları ve diğer konularda davetlilere bilgiler verdiler.

BÖLGEMİZDE OCAK AYI İHRACATI İLK KEZ 100 MİLYON DOLARI AŞTI
Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı’nın geçtiğimiz günlerde bölge ihracatı ile ilgili şu bilgileri vermişti:
“2012 yılını rekor bir artış ile kapatan Birliğimizin ihracat performansı 2013 yılına da hızlı bir başlangıç yaptı. 1968 yılında kurulan Birliğimiz tarihinde ocak ayı ihracat rakamı ilk kez 100 milyon doları aştı. 2011 yılı ocak ayında 74 milyon dolar, 2012 yılı ocak ayında 93 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracat kaydımız 2013 yılı ocak ayında 107 milyon doları aşmıştır.

Yılın ilk ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla %20 seviyesinde bir artışla 44 milyon dolarlık ihracata imza atılan yaş meyve sebze sektörü bölgemiz ihracatındaki baskın konumunu korumuştur. Yerel ve küresel ölçekli pek çok sıkıntıya rağmen sektör büyümesini sürdürmektedir.

16,7 milyon dolar ile madencilik, 11,4 milyon dolar ile toprak sanayi, 6,1 milyon dolar ile kimya ve 5,5 milyon dolar ile tekstil sektörleri ise takip eden ihracat grupları olarak belirmişlerdir. Bu kapsamda, %127 oranında ihracat artışı yakalayan madencilik sektörü ile %44 oranında artış sağlayan toprak sanayi sektörünün bölgemiz ihracatına ve ekonomik gelişmesine verdikleri katkı hızla artmaktadır. “

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.