Isparta Henüz Alışamadı!

Isparta Henüz Alışamadı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mayıs 2019 18:42
Isparta Henüz Alışamadı!

İçişleri Bakanlığı tarafından “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla başlatılan uygulamaya Ispartalı sürücüler henüz alışamadı. Demokrat objektiflerine yansıyan görüntülerde birçok sürücü geçişler sırasında yayalara öncelik vermedi.

İçişleri Bakanlığınca 2019 yılının Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edilmesinin ardından ülke genelinde Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın sloganıyla başlatılan kampanya trafik kurallarında yeni bir dönem açtı. Karayolları Trafik Kanunu'nun 74. Maddesinde yapılan değişiklikle kavşaklarda, trafik lambasının bulunmadığı yaya geçitlerinde, trafik polisinin olmadığı yerlerde araçlar yayayı gördüğü zaman duracak. Kurala uymayana 488 TL ceza verilecek.

Ancak, uygulamanın hayata geçmesi biraz zaman alacak gibi gözüküyor. Isparta’da objektiflere yansıyan görüntülerde yayalara ait bölümden sürücülerin 'Öncelik yayanın' uygulamasına alışamadığı ve yollarına devam ettiği gözlemleniyor.

Yaya geçidini kullanan vatandaşlar, “Öncelik bizimdi ama çok dikkat edilmiyor bu aralar. Yeni çıkan kanundan haberimiz var. İnşallah ilerleyen günlerde daha dikkat eden olur. Alışacağız inşallah” dedi. Uygulamadan memnun olduğunu belirten şoför İbrahim Çalışkan ise “Ben de 30 yıllık şoför olduğum halde bu iş tam yerleşmedi. Yerleşirse çok daha iyi olacak. Tabii sürücüler durup, yayanın geçişini düşününce çok daha iyi olacak. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Özellikle eski Özel İdare Kavşağı, Kaymakkapı Meydanı kavşağı gibi trafiğin yoğun aktığı bölgelerde yaya önceliğine dikkat edilmemesi zaman zaman insanları kazayla burun buruna getirebiliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum