Isparta İçin Korkunç Gerçek!

Isparta İçin Korkunç Gerçek!

Yayınlanma:
Isparta İçin Korkunç Gerçek!

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 3 bin şehri inceledi ve şehirlerin hava kirliliği raporunu açıkladı. Buna göre, Isparta hava kirliliği bakımından ön sıralarda yer alıyor. Öyle ki, Isparta’da yaşayan her birey şehrin havasının kirliliği nedeniyle günde 2,5 sigara içmiş kadar zarar görüyor. 

Bilimsel bir araştırma sonuçlarına göre Isparta’da hava kirliliği, hiç kullanmayanlara dâhi günde 2.43 adet sigaradaki zehir etkisine yol açıyor.  

ISPARTA’DA PARÇACIK ORANI 

(PM) 2,5 OLARAK ÖLÇÜLDÜ

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 3 bin şehri inceledi, Berkeley Earth bilim grubunun hesaplamasını kullanarak hava kirliliğini gösteren "dünya sigara haritasını" ortaya çıkardı.  ABD'nin California eyaletinde yer alan ve iklim bilimi üzerine çalışan Berkeley Earth, şehirlerdeki hava kirliliğinin bir günde insanların kaç sigara içmesine yol açtığını hesaplıyor. Bu hesaplamaya göre Isparta’da parçacık oranı (PM) 2,5 olarak ölçüldü. Bir günde içilen sigara sayısı ise 2.43 olarak hesaplandı. 

HAVA KİRLİLİĞİ 50 AYRI 

HASTALIĞIN SEBEBİ 

Bu parçacıklar akciğer kanseri ya da astım gibi hastalıklara yol açabiliyor. Eğer belli bir alan içinde 2,5 mikrometreden daha küçük parçacıklar varsa bunlar özellikle akciğere nüfuz edebildiği için daha da tehlikeli oluyor. WHO'ya göre 25 μg/m3 (bir metreküp içinde 25 mikrogram) ölçüsünden daha fazla oranda hava kirliliği sağlımız için zararlı. Berkeley Earth ise 21.6 μg/m3 ölçüsünde parçacık solumanın sağlık açısından bir sigarayla eşdeğer zarara yol açtığını hesaplıyor. Tavsiye edilen PM 2.5 seviyesi ise 10 μg/m3. WHO'nun son hesaplamalarına göre dünyada bir yıl içinde üç milyondan fazla kişi hava kirliliğine bağlı sebeplerden hayatını kaybediyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum