Isparta İçin Lobi Vakti

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’da yeni ufuklar açacak çalışmaların yapılması gerektiğine dikkat çekerek, “Isparta için lobi hareketi oluşturacağız” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Haziran 2013 15:50
Isparta İçin Lobi Vakti

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve yönetim kurulu üyeleri dün gazetecilerle bir araya geldi. Kent ekonomisi ve çalışmalar hakkında değerlendirmeler yapan Başdeğirmen, Isparta için lobi faaliyetleri yürüteceklerini kaydederek “Birlikte Hareket” mesajı verdi.
KISIR ÇEKİŞMELERİN BİTMESİ LAZIM
Başdeğirmen, ilde ekonomik sorunların çözümü noktasında birlikte harekete ihtiyaç duyulduğunu ve bunu için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Isparta'da birlik beraberliğin oluşturulmasında basına önemli görevler düştüğünü kaydeden Başdeğirmen, "Artık seçim bitti. 'Bu oldu şu oldu sen şu taraftaydın' anlayışı bitmeli. Isparta'nın gelişmesi için ne yapılması gerekiyorsa oturup konuşmak zorundayız.Burada birlik beraberlik içinde Isparta ile alakalı ne yapmamız gerektiğini konuşursak Isparta'ya faydalı oluruz. Isparta'yı geliştirmek için ilin dışına çıkmak zorundayız. Gelişmeleri görmek zorundayız. Artık kısır çekişmelerin bitmesi lazım. Yeni ufuklar açacak çalışmalar yapmalıyız. Bu anlamda basına ihtiyacımız var" dedi. Isparta için lobi hareketi oluşturmak gerektiğini kaydeden Başdeğirmen, "Bizden yapabileceğimiz şeyler bekleniyor. Biz çok güçlü bir sesiz ama tek başımıza değil. Sizlerle diğer birimlerle birlikte bunu oluşturacağız. Buna inanıyorum. Başarının yüzde 50'si basının. Çünkü toplumu yönlendiren sizlersiniz. Siz olumlu yaklaşırsanız o işin sonucu olumlu olacaktır" diye konuştu.

ÖNCELİKLİ İCRAAT ARA ELEMAN DESTEĞİ
ITSO Başkanı Başdeğirmen öncelikli icraatlarını ise, "Öncelikle Isparta'da ara elaman ihtiyacını giderecek TOBB destekli bir meslek lisesini kazandırmak istiyoruz. Bu proje için Ankara'ya gidilmesi gerekiyor. Bunun için hep birlikte Ankara'ya gideceğiz. Aynı masaya oturmak istiyoruz. Herkesle beraber olmak istiyoruz.Bunun yanında ekonomi kampüsü olarak hizmet verecek bir hizmet binası yapmak istiyoruz" sözleri ile açıkladı.

KOZMETİĞİ GELİŞTİREMEDİK
20 yıl öncesi Isparta halısının bir marka olduğunu anımsatan Başdeğirmen, şunları söyledi: "Çeyizinde Isparta halısı olmayan kızın düğünü olmazdı. Ama şimdi bunun adı bile kalmadı.Sebebi imalatta kullanılan kötü malzemeydi. Geleceği düşünmeden kötü malzemeyle halı dokundu ve bu markayı kaybettik. İkinci markamız gül. Dünya gülünün yüzde 65'ini üretiyoruz diye övünüyoruz. Kaliteli gülyağı üretmemize rağmen kozmetiği geliştiremedik. Aynı şekilde kötü malzemeyi kozmetikte de kullanıyoruz. Bir kozmetik ürün satan mağazaya girdiğinde içinde 5-7 liraya içinde değişik malzemeler olan gül seti alabiliyorsunuz. Nasıl oluyor da bu fiyattan satılabiliyor. Malzemenin kötülüğünü görse,kimse bir daha almaz. İşte bunlara yönelik çalışmalar içindeyiz. Gül ile alakalı 4 önemli toplantı yaptık. Öncelikle akredite olmuş bir laboratuvara ihtiyacımız var. Gülde merkez olmamıza rağmen analizleri il dışında ya da yurt dışında yaptırıyoruz. Projemizi hazırladık. DPT ve BAKA ile birlikte akredite olmuş laborutuvarın kazandırılması için çalışmalara başlandı. İkinci sorun gül çiçeği üretim süs bitkisi olarak nitelendirildiği için teşvik alamıyoruz.

GÜLÜ SANAYİ ÜRÜNÜ HALİNE GETİRMEK ZORUNDAYIZ
Gülü sanayi ürünü haline getirmek amacıyla BAKA ve Isparta Ticaret Borsası ile çalışma yaptık. Önümüzdeki hafta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımızla görüşeceğiz. Böylece Gülün bize verdiği 20 milyon dolarlık getirinin dışında daha fazla getiri sağlayacaktır.Fransa bizden 10 milyon dolarlık hammadde alıyor, dışarıya 2 milyar dolarlık kozmetik ihracatı yapıyor. Bu paydan daha fazlasını almak zorundayız.Mısır'a elma satamıyoruz çünkü Mısır bizden gelen elmaya 300 dolar gümrük uyguluyor. Artık Amerikan elması satılıyor. 610 bin ton elma üretiyoruz ama pazarımız yok. Bu pazarı bulmak için girişimlerde bulunuyoruz."

GÜZEL GELİŞMELER VAR
Isparta'da dünya çapında bir markanın meyve suyu üretmek için tesis kurduğunu belirten Başdeğirmen, "Ispartalı iki iş adamı demir hammaddesi ile ilgili yatırıma hazırlanıyor. Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi'nin 2 milyon 600 bin metrekare gelişme alanı var. Gelişme alanın kamulaştırılması başlıyor. Artık OSB beş milyon metrekareyi geçiyor. İstanbul ve Kocaeli'nde büyük firmalarla görüştü. Büyük parseller isteniyor. Önümüzdeki günlerde geliyorlar bu alanları onlara vermek istiyoruz. Bunlar güzel gelişmeler. Eğer İstanbul uçağımızı da her gün sabah Isparta, akşam İstanbul'dan gelecek şekilde düzenleyebilirsek çok güzel olacak" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.