Isparta İçin Önemli Bir Yatırım

Isparta Belediyesi şirketlerinden BELMAŞ’ta yatırımlar hızla devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ocak 2013 15:21
Isparta İçin Önemli Bir Yatırım

BELMAŞ bünyesinde kurulan Ortadoğu’nun en büyük bimsblok fabrikasının 3 vardiyaya çıkarılması için yapılan çalışmalarda son aşamaya gelinirken, yine aynı şirket üzerinden yapımına başlanan İzolasyon Yalıtım Fabrikası ile Mikoronize Tesisleri’nde de çalışmalar son hızıyla devam ediyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın ‘fabrikalar zinciri’ olarak tanımladığı BELMAŞ’ta yaptığı incelemelerde saatte 15’er tondan 30 ton üretim kapasitesine sahip İzolasyon Yalıtım Fabrikası ile Mikronize Tesislerinin temel çalışmalarının bittiğini ve hazırlanan fabrika makinelerinin de şehre gelmeye devam ettiğini, diğer taraftan da montaj çalışmalarına başlandığını söyledi.

BELMAŞ’ta üç ayrı çalışmanın yürütüldüğünü hatırlatan Başkan Günaydın, bunlardan birisinin bimsblok fabrikasını 3 vardiyaya çıkaracak olan kırma eleme ve bant sistemi olduğunu diğerinin izolasyon ve bir diğerinin de mikronize tesisler olduğunu aktardı.

İzolasyon ve Yalıtım Fabrikası’nın önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, izolasyon ve yalıtım malzemesi olarak görülen straforun artık Avrupa ülkeleri tarafından kaldırılmaya başlandığını dile getirirken, “İnsanları yangın değil, yangın esnasında strafordan çıkan zehir öldürüyor” dedi.

Fabrikanın kurulması için bir yıllık bir araştırma yaptıklarına değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kendilerinin kurduğu fabrikada üretilecek malzemelerin doğal malzemelerden oluşacağını belirtti. Straforlar ile yapılan yalıtım işinin TBMM’ye gelmesini ve bu olaya bir çözüm bulunması gerektiğini dile getiren Başkan Günaydın, “Türkiye’yi bu tehlikeden kurtarmak lazım” şeklinde konuştu.

Pomzadan üretilecek olan yalıtım ve izolasyon malzemelerinin yıllarca dayanacağını ve daha sağlıklı olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu işin ilacı, çözümü bu kurduğumuz fabrikadadır. Biz sağlık ve emniyet açısından hizmet vermeye çalışıyoruz.

SDÜ’den bir hocamız pomza ile ilgili görüşlerinden ve araştırmalarından bahsetti. Bu malzeme binalarımızda zırh görevi görüyor. Nefes alan hem de koruyucu bir malzeme. Bu kuracağımız fabrikayı insanlık için en önemli hizmetlerden birisi olarak görüyorum. Bu kuracağımız fabrikamız Isparta’mıza, Türkiye’mize ve halkımıza hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” görüşlerinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.