Isparta İçin Tarihi Fırsat

Makine Mühendisleri Odası Isparta İl Temsilcisi Hasan Akıllı, Suriye'deki olaylar nedeniyle başka bir ülkede konuşlandırılması planlanan El-Ezher Üniversitesi'nin Isparta’ya taşınabileceğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ekim 2014 17:16
Isparta İçin Tarihi Fırsat

Akıllı, bu üniversitenin İşadamı Şevket Demirel'in İslamköy'e yaptırdığı fakültelerle birleştirilerek "Uluslar arası İslamköy İslam Üniversitesi" adında hayata geçirilebileceğini önerdi.

Makine Mühendisleri Odası Isparta İl Temsilcisi Başkanı Makine Mühendisi Hasan Akıllı'dan. Isparta için çok önemli 2 öneri geldi. Bunlardan birincisi, İslam Üniversitesinin Isparta - İslamköy'e kurulması. İkincisi ise, Türkiye' de Mersin Akkuyu' da ve Sinop'ta kurulma aşamasında olan ve üçüncüsünde kurulması planlanmış olan Nükleer Enerji Santralleri için gerekli 'Nükleer Enerji Mühendisi' yetiştirmek amacı ile şu anda Rusya'da tahsil gören yaklaşık 180 öğrencimizin Türkiye'de yetiştirilmesi için SDÜ'ye Nükleer Enerji Bölümlerinin açılması teklifi.

VALİ, MİLLETVEKİLLERİ VE SDÜ'YÜ BİLGİLENDİRDİ

Makine Mühendisleri Odası Isparta İl Temsilcisi Başkanı Makine Mühendisi Hasan Akıllı, bu iki önemli teklif ve tavsiyeler hakkında hazırladığı metni Vali Vahdettin Özkan'a, Milletvekillerine ve Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğüne ilettiğini söyledi.

AKILLI; "ISPARTA İÇİN BİR FIRSAT DOĞDU, BU KAÇIRILMAMALI"

Söz konusu teklif ve tavsiyelerle ilgili olarak bir açıklama yapan Başkan Akıllı, açıklamasında; "Son günlerde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez'in İstanbul'da Uluslararası İslam Üniversitesi kurma hazırlığında ve çalışmalarında olduğu bilinmektedir. Sebebi ise bu konuda düne kadar lokomotiflik rolündeki Kahire 'EL - EZHER' Üniversitesi. Son yıllarda ülke (Suriye) içindeki siyasi bunalımı ve bilhassa akademik müfredatıyla oynanmasından sonra ciddi güven kaybı yaşamakta olup 1044 yıllık geçmişi olan bu üniversitenin bu bölümü de dahil olmak üzere Kazakistan'daki, Kırgızistan'daki, Azerbaycan'daki İlahiyat Fakülteleri ile Sofya'daki Yüksek İslam Enstitüsünün, Strasbourg'daki İslam İlahiyat Fakültesinin ve Goethe Üniversitesinin İslam Araştırma Merkezlerinin de kurulacak bu yeni Üniversiteye bağlanması çalışmaları yapılmaktadır.

"ULUSLARARASI İSLAM ÜNİVERSİTESİ PEKÂLÂ İSLAMKÖY'E KURULABİLİR"

Onun içindir ki; İstanbul tarihi geçmişi, kültürel miras zenginliği, vizyon, turizm ve tarihi kent oluşu, dünya şehri olma gibi bir çok artılarının yanında İstanbul' un yeterince kalabalık, yeterince şehir içi ulaşımı zor ve gerekli olan çok geniş alana ihtiyaç olmasından dolayı Türkiye'de kurulması düşünülen 'Uluslar arası İslam Üniversitesi'nin ilgili makamlara ve YÖK ile görüşülüp mutabakat temin edilmek kaydı ile ve hatta imkanı verse büyük hayırsever insan sayın Şevket Demirel beyefendi ile de görüşülerek kendi imkanları ile İslamköy'e yaptırma aşamasındaki 7 adet Fakülte binalarının bu yönde kullanılarak 'ULUSLARARASI İSLAMKÖY İSLAM ÜNİVERSİTESİ' olarak dizayn edilebileceği düşünülebilir.

"ÜNİVERSİTEMİZDE YETİŞMİŞ ÖĞRETİM KADROMUZ MEVCUT"

Bu yıl başında SDÜ'ye yazılı müracaat ederek; Türkiye' de Mersin Akkuyu' da ve Sinop'ta kurulma aşamasında olan ve üçüncüsünde kurulması planlanmış olan ve her biri dörder adet 1200 Megavat gücünde reaktörlerden oluşacak olan üç adet nükleer santral toplamda 3x4800 = 14.400 Megavat gücünde inşası yapılacak olup bu santrallere gerekli 'Nükleer Enerji Mühendisi' yetiştirmek amacı ile şu anda Rusya'da tahsil gören yaklaşık 180 öğrencimizin Türkiye'de yetiştirilmesi için 2 adet 'NÜKLEER ENERJİ MÜHENDİSLİĞİ' Bölümleri açılması çalışmaları doğrultusunda ilk olarak Ankara Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümüne paralel bir bölüm açılması talebi ile Kayseri Erciyes Üniversitesi' de kendi bünyesinde bu bölümün açılmasında talepte bulunmuşlardır.

"BU YATIRIM ISPARTA'YA KAZANDIRILMALI"

SDÜ gerek alt yapısı ve gerekse bu konuda yetişmiş öğretim kadrosu açısından yeterli olmasından dolayı büyük vizyona hakim adı geçen Nükleer Enerji Bölümünün bir tanesinin de SDÜ' de teşekkül ettirilmesi hususunda SDÜ Rektörlüğüne daha önce Makine Mühendisleri Odası Isparta İl Temsilciliği olarak, yine aynı şekilde bu hususu Sayın Valimiz Vahdettin Özkan'a arz ederek tüm etkili ve yetkili kişiler ile Milletvekillerimiz bu önemli yatırımlar için özveride bulunarak Isparta’mıza kazandırılması gerektiğini önemle arz ediyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum