Isparta İçme Suyunu Nerden İçiyor?

Isparta İçme Suyunu Nerden İçiyor?

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2011 12:20
Isparta İçme Suyunu Nerden İçiyor?

Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürü Hüseyin Çelikbilek, şu anda Isparta şehir şebekesinden akan suyun karma olduğunu bildirdi. Şebekeye verilen suda Darıderesi Göleti, Eğirdir Gölü ve tabii kaynaklardan alınan suların bulunduğunu belirten Çelikbilek, halkın sağlıklı su içmesinin mücadelesini verdiklerini söyledi.

ÖNCELİĞİMİZ TABİİ KAYNAKLAR

Su kullanımında önceliklerinin tabii kaynaklar olduğunu belirten Çelikbilek, şu açıklamalarda bulundu:

“Darıderesi Gölet’inin suyunu 15 Aralık’ta denemeye başladık. Yılbaşına kadar böyle devam etti ve bu tarihten itibaren şebekeye karma su göndermeye başladık.

Karma suyu hazırlarken önceliğimiz tabii kaynaklar oluyor. Çünkü maliyet anlamında daha avantajlı. Daha sonra Darıderesi Gölet’inden su alıyoruz. Eğer ihtiyaç olan suyu tamamlayamazsak yine Eğirdir Gölü’nün suyuna başvuruyoruz. Bundan sonra sistem bu şekilde işleyecek. Yani Isparta’da şebekeden akan su sadece Darıderesi Gölet’ine ait olmayacak.

NEREDEN NE KADAR SU ALINIYOR?

Tahmini rakamlara göre, Isparta’nın yılda 20 milyon m3 su tükettiğini düşünürsek bunun 6 milyonu tabii kaynaklardan, 6 milyonu Darıderesi Gölet’inden ve geri kalan 8 milyonu ise Eğirdir Gölü’nden alacağız. Yani Eğirdir Gölü’nden vazgeçmemiz mümkün değil.

İÇİLEBİLİRLİĞİNE KARAR VERİLDİ

3 yerden gelen suyun tahlilleri yapıldı ve içilebilirliğine karar verildi. Ayrıca tabii kaynaklardan suyu almadan önce Isparta’daki tüm tabii kaynakların tahlillerini yaptık. Flor oranı yüksek olanları tabiata bıraktık geri kalanlardan faydalanıyoruz. Ancak flor belli bir oranı geçince zarar veriyor. Normalde faydalı bir şey. Bu yüzden tabii kaynaklardan alınan suların içinde de az oranda flor bulunuyor.”

TESİSTE YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Öte yandan tesiste iyileştirme çalışmaları da yaptıklarını bildiren Su ve Kanalizasyon Müdürü Çelikbilek, “Bu anlamda tüm yeni teknolojileri kullanıyoruz. Tesisimizin suyla temas eden her yerini fayansla kapladık. Yeni klorlama cihazları takıldı, pompalar yenilendi. Laboratuvar ve bina yenileme çalışmaları devam ediyor. En önemlisi ise Skada Sistemi yapılıyor. Şu anda montaj aşamasında ama bu ay sonunda hizmete girecek” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.