Isparta İhracatı Haziran Ayında %17,5 Arttı

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Haziran ayı ihracat rakamlarını paylaştı.

Yayınlanma:
Isparta İhracatı Haziran Ayında %17,5 Arttı

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Haziran ayı ihracat rakamlarını paylaştı. Mayıs ayında yakalanan ivmenin Haziran ayında da devam ettiğini belirten Başkan Çelik, 56 milyon 645 bin dolar değerinde ihracat gerçekleştirildiğini ifade ederek geçen yıl ve bu yılın aylık ihracat rakamlarında ilk kez bu seviyeye ulaşıldığını söyledi.

Isparta’nın Haziran ayı içerisinde gerçekleştirdiği ihracat rakamları belli oldu. Buna göre 1-30 Haziran 2023 tarihleri arasında 56 milyon 645 bin dolar değerinde ihracat gerçekleştirildi. 2022 yılının aynı döneminde ihracat geliri 48 milyon 193 bin dolar değerindeydi.

İhracat rakamlarını kamuoyu ile paylaşan ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, “Isparta’mızda 56 milyon 645 bin dolar değerinde ihracat gerçekleşmiş olup, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,54 oranında artış oldu. Geçen yıl ve bu yılın aylık ihracat rakamlarına baktığımız zaman ilk kez 56 milyon dolar seviyesine ulaştık. Bundan dolayı çok mutluyuz. Isparta olarak ihracata yönelik yaptığımız çalışmaların meyvelerini toplamaya başladık. İnşallah yolumuza yeni ve daha büyük hedeflerle devam edeceğiz. Tedarik zincirinde ve hammadde konusunda yaşanan sıkıntıların hafiflemesiyle birlikte ihracatçımız rahat bir nefes aldı.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.