Isparta İhracatında Önemli Gelişme

Isparta İhracatında Önemli Gelişme

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Haziran 2017 12:18
Isparta İhracatında Önemli Gelişme

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 16.13 artan Mayıs ayı ihracat rakamlarının Isparta’nın 2017 yılı ihracat hedefi olan 300 milyon dolara ulaşmak adına önemli bir gelişme olduğunu belirterek, Vali Günaydın’ın da çabalarıyla ihracatçıları ilgilendiren Dış Ticaret Risk Analiz Birimi’nin sürekliliğini sağlayacaklarını bildirdi. 

                Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Valisi Şehmus Günaydın ile birlikte koydukları 2017 yılı 300 milyon dolar ihracat hedefine ulaşmak adına çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Mayıs ayı ihracat rakamlarında yaşanan artışa değinen Başdeğirmen, ihracatçıları yakından ilgilendiren önemli bir gelişmeyi de açıkladı.  Başdeğirmen,  “Geçen yılın Mayıs Ayına oranla ihracatımız 18 milyondan 21 milyona yükselerek  yüzde 16. 13 lük bir artış yaşadık bu da bizim için gelecekle ilgili aldığımız hedeflerle ilgili çok önemli gelişme.  Sayın Valimizle yaptığımız ihracat toplantılarında 300 milyon hedef koymuştuk. Bu hedefe ulaşmak için bir çalışma içerisindeyiz. Türkiye’nin artış oranından daha fazla bir artış yaşadık. “dedi.

                İhracatçının işini kolaylaştırmak için sadece üretimin yoğun olduğu dönemlerde Isparta’ya gelen Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Analiz Birimi’nin de Isparta’da kalıcılığını sağlamak için Vali Şehmus Günaydın’ın  görüşmeler yaptığını belirten Başdeğirmen şu bilgileri verdi:

                “Sayın Valimiz ile birlikte ilimizin ihracatını artırmak ve ilimizde üretilip farklı nedenlerden dolayı başka illerden gerçekleşen ihracat rakamlarının kayıtlarımıza yansıması adına çalışmalar yapıyoruz.  Sayın Valimizle bu konuda sürekli istişare halindeyiz, sürekli toplantılar yapıyoruz.

Bilindiği üzere  yaz dönemlerinde meyve sebze üretimimiz ve ihracatımız artarak devam ediyor. Ekonomi Bakanlığı’nın Dış Ticaret Risk Analiz Birimi sadece üretimlerin yoğun olduğunu dönemlerde ilimizde geliyor. Bu birim yapılan ihracatların hızlı bir şekilde raporlanıp, onaylanıp ve ihracata sunulması birimi. Burada olmadığı zaman yetkililerin Antalya’dan gelmesini bekliyoruz. Bu süreyi beklerken bazı ürünler başka illerden ihracata giriyor. Biz ihracatımızı dışarıya kaçırmadan yapmak durumundayız. Sayın Valimizin de görüşmeleriyle bu birimin sabit olarak burada bulunması için çalışma içerisindeyiz. Sayın Valimizle ihracatın artırılması, ekonomik sorunlar gibi birçok konuda toplantılar yapıyoruz. İhracat hedefimize ulaşmak için gayret içerisindeyiz.  Çalışmalarımız çerçevesinde önümüzdeki aylarda ihracatımızı yüksek rakamlara çekeceğimize ve 300 milyon dolar hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz.”  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.