Isparta İl Genel Meclisi Gündemi: Deprem

Deprem, İl Genel Meclisi’nin de gündemi olacak. İl Genel Meclisi, aralık ayı oturumlarına 5 Aralık Pazartesi günü başlayacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Aralık 2011 09:57
Isparta İl Genel Meclisi Gündemi: Deprem

Meclis Başkanı Osman Zabun, “Taşın altına elimizi biz de sokacağız” dedi. Zabun, “Van depremi bize bazı şeyleri hatırlattı. Bu tür afetler olur diye değil ama olacakmış gibi hazırlıklı olmak gerek. Bu konuda gerekni yapmak bizim borcumuz” dedi.

Meclis Başkanı Zabun, deprem öncesi hazırlıklarla ilgili ne gerekiyorsa yapacaklarını, yasal bir engel de olmadığını ifade etti. Zabun, işe bilinçlendirme ile başlamak gerektiğini söyledi.

Zabun, “Deprem konusunda altyapı henüz oturmuş değil. Ama bizim aralık ayı içinde gündeme taşıyacağımız konulardan biri. Deprem öncesinde yapılması gerekenleri masaya yatıracağız. Yasal olarak bunda bir engel yok, 5302 sayılı yasanın ruhunda buna yer var. Ama bunu kendi gelirleriniz düzeyinde doğru planlamanız gerekiyor. Veya önceliklerinizi iyi belirlemeniz gerekiyor. Mesela, bütçe imkanları çerçevesinde vatandaşlarımızı bilinçlendirmek bence her şeyden önemli. En azından bunlara imkan sağlamak önemli. sıkıntılı binaların tespit edilmesi noktasında, teknik destek vermek önemli. biz bunlara varız” dedi.

Öte yandan deprem konusundaki önergeyi, ilk oturum gününde Meclis Üyesi Kadir Şallı’nın vermesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum