Isparta İle Ortak İş Yapmak İstiyorlar

Çek Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı’nın Türkiye ile ortaklaşa hazırladığı balıkçılık projesi kapsamında ilimize gelen işadamı ve akademisyenleri su ürünleri ve Isparta konusunda ITSO Başkan Vekili Başdeğirmen bilgilendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2013 13:20
Isparta İle Ortak İş Yapmak İstiyorlar

Çek Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı’nın balıkçılık üzerine hazırladığı proje kapsamında bakanlığı temsilen Bohemya Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pavel Kozak, Öğretim Üyesi Dr. Jiri Kolecek ve Balıkçılık üzerine tesisleri bulunan İşadamı Vaclav Speta ilimizi ziyaret etti.

Isparta’da Şahlanlar Balıkçılık Tesisleri başta olmak üzere birçok tesisi gezen yabancı konuklara SDÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Diler, Su Enstitüsü Müdürü Prof. İbrahim Diler, Teknokent Müdürü Yrd. Doç. İrfan Ateşoğlu ile İşadamı Osman Şahlan eşlik etti.

ITSO’yu ziyaret eden heyeti Başkan Vekili Şükrü Başdeğirmen ağırladı.
ITSO’nun Kerevit Projesi kapsamında da daha önce karşılıklı ziyaretlerde bulunan heyetin Isparta’yı seçmesindeki en büyük nedenin su ürünleriyle ilgili Isparta’nın örnek alınacak bir il olmasından kaynaklandığını anlatan Çek Cumhuriyeti Bohemya Üniversitesi SU Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pavel Kozak şunları anlattı:

“Burada olmaktan çok mutluyuz Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ile akademisyenlere bizleri en iyi şekilde ağıladıkları için teşekkür ediyoruz. Burada olmamızın sebeplerinden biri de balıkçılık söktürende Isparta’nın ileri sevide olması.

Biz buraya gelirken yanımızda ülkemizden balıkçılık üzerine çalışan işadamı Vaclav Speta da yanımıza aldık. Buradaki balıkçılık sektörünü incelemek ve ülkemize su ürünleri ithalatı geliştirmek istiyoruz. Biz İş ağımızı canlandırmak istiyoruz. Şahsım olarak balıkçılık üzerine birçok projede yer alıyorum. Son olarak bu projedeyiz. Ülkemizdeki Tarım Bakanlığı ile yürüttüğümüz bir proje Çek Cumhuriyeti ve Türkiye ile Balıkçılık iş ağlarını kuvvetlendirecektir.

Teknoloji ve yüksek verimli üretimlerin bulunması dolayısıyla Türkiyedeyiz. Kendimizi şanslı hissediyoruz Türkiye’de çok sıcak karşılanıyoruz. Sazan yetiştiriciliğine çok önem veriyoruz. Burada da bunun oldukça geliştiğini gördük. Aslında hem teknolojik hem iş gücü hem de bilgilerin değişimini ve buna paralel gelişimi istiyoruz. 1 hafta boyunca buradayız. Elazığ Keban Barajı ile ve Alabalık İşletmesi ile programları olacak. Firmasını bize açtığı için Sayın İşadamı Osman Şahlan ile SDÜ’lü meslektaşlarımıza ve ITSO Yöneticilerine teşekkür ediyorum. “

PROJELERDE BAŞARILIYIZ
ITSO Başkan Vekili Şükrü Başdeğirmen, ITSO’nun AB Projelerinin amacının dışında da birçok konuda iş dünyasına katkıları olduğunu söyledi. ITSO’nun AB Projesi kapsamında daha önce çalışma imkanı olan Çek Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı temsilcileri akademisyenlere Isparta hakkında da bilgiler veren Başdeğirmen şöyle devam etti:

“Kerevit Projemiz kapsamında Çek Cumhuriyetinden hocalarla birlikte çalışma imkanlarımız oldu. Yönetim Kurulu Üyemiz Osman Şahlan bey de proje içinde bire bir çalışarak çok önemli katkılar sağladı. Proje kapsamında yaklaşık 150 bin Euro bir hibe aldık.

Eğirdir ve çevresindeki tüm kerevit üreticilerinin eğitilmesini sağladık, sonuçlarımız çok iyiydi. Hatta Avrupa Birliği Bakanımız Sayın Egemen Bağış bize projemizin çok başarılı olması dolayısıyla teşekkür etti ve AB Projeleri en iyileri arasında yayınlanıyor. Bu projeler konusuyla ilgili paylaşımların yanı sıra kültür paylaşımını da sağlıyor. Karşılıklı ziyaretler ve görüş alışverişinde iş ilişkilerimiz gelişti.

Örneğin güneş enerjisi konularında önemli gelişmeler yaşanıyor. Projeler kapsamında sadece proje görüşmesi değil başka iş görüşmeleri de yapma imkanı buluyoruz. Ülkemizin ve şehrimizin gelişmesi için yapılması gereken her türlü çalışmada her zaman varız. AB ile ilişkimizi başka projelerimiz de devam ettireceğiz. Bizlere bu konuda yardımcı olan akademisyenlerimize ve değerli yöneticimiz İşadamı Osman Şahlan’a teşekkür ediyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.