Isparta İlim Şehri Hedefine İnanmıştır

SDÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İpek, fakülte faaliyetlerine destek ve katkılarından dolayı Vali Memduh Oğuz’a teşekkür etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ocak 2013 22:04
Isparta İlim Şehri Hedefine İnanmıştır

Doç. Dr. Hakan Çalış, Yrd. Doç. Dr. Murat Koru ve Fakülte Sekreteri Emine Ekinci ile birlikte Vali Oğuz’u makamında ziyaret eden SDÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İpek, 1–2 Kasım 2012 tarihlerinde uluslar arası katılımlı olarak düzenlenen ‘Geleceğin Mühendislik Eğitiminde Endüstri ile İşbirliği’ sempozyumuna katkılarından dolayı Vali Oğuz’a plaket takdim ederek teşekkürlerini iletti.

Vali Memduh Oğuz’un desteklerini her zaman yanlarında hissettiklerini belirten SDÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İpek; “Sayın Valim biz akademisyenler olarak sizin Isparta’ya katkılarınızı, çabalarınızı takdir ediyoruz. Bu anlamda Isparta halkı da takdir ediyor.
Biz fakülte olarak bir sempozyum düzenlemiştik. O sempozyum sizin ilim şehri çalışmanıza belki de bir nebze parmak basar bir çalışmaydı. Geleceğin mühendislik eğitiminde endüstri ile işbirliği sempozyumu bir anlamda ilim şehri hedefine ulaşmaya katkı sağlayacak bir çalışma idi. Birazda teknik boyutta ele aldığımız bir çalıştaydı. Zati âliniz teşrif ettiler, bu desteğiniz bizi çok memnun etti.

Biz fakülte olarak benzer çalışmaları sürdürmek istiyoruz. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarda ilim şehri Isparta hedefine doğru neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz. Sizin bu yolda gayretli çabanıza bizde destek vermeye çalışacağız” dedi.
Isparta’da düzenlenen bilimsel çalışmaların önemine değinen Vali Memduh Oğuz ise; ‘İlim Şehri Isparta’ projesine herkesin yürekten inandığını belirterek, bu projenin herkesin el ele vererek yürüyeceği bir hedef olduğunu söyledi.

Vali Oğuz konuşmasında; “Isparta’da gerçekleştirilmiş olan bilimsel çalışmalar, kongreler, sempozyumlar ve konferanslar Isparta’nın atmosferinde bilim yolunun artmasına sebebiyet veriyor.
İnsan hayatı ilimle, öğrenmekle başlamış ve bu yolda aydınlanarak devam etmiş. Bu bakımdan saygıdeğer hocama vilayetimizdeki bu çalışmaları dolayısıyla vilayet valisi olarak şükranlarımı sunuyorum.
Bendenizle ilgili söylediği iltifatkar sözler sadece mesuliyetimizi arttırır ve bizim bu konudaki gayretimizi daha fazla arttırmamızı bize hatırlatır.
Isparta; ‘İlim Şehri Isparta’ hedefine inanmıştır. Bu sadece vilayetin inanmasıyla gerçekleştirilebilecek bir hedef de değildir. Buna bir bütün olarak hem ilim müesseseleri ve sivil toplum örgütleri olarak, hem de Isparta’yı sevenlerle el ele yürüyebileceğimiz bir hedeftir. Teknoloji fakültemizin bu konudaki desteği benim için son derece önemlidir. Yapacakları çalışmalarla tezimiz daha kuvvetlenecek, gerekçelerimiz daha sağlam olacaktır. Lütfettikleri plaket içinde şükranlarımı sunarım” dedi.
Konuşmalardan sonra SDÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İpek, Vali Memduh Oğuz’a katkılarından dolayı plaket takdim etti.
Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum