Isparta İşinden Memnun

Isparta İşinden Memnun

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ocak 2016 10:33
Isparta İşinden Memnun

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından illere göre işinden memnun vatandaşların oranları hesaplandı.

Yapılan hesap oranlarına göre Isparta, işinden memnun olan vatandaşların oranı yüzde 90,9 oldu. Bu yüzde oranına göre Isparta Rize ve Uşak’ın ardından 3’ncü sırayı aldı. Ayrıca Isparta illere göre temel ihtiyaçların karşılanması konusunda da Türkiye genelinde başı çekiyor.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde TÜİK tarafından yapılan analizler sonucunda Türkiye’de yaşanabilir iller sıralamasından birinci olarak çıkan Isparta bu kez de çalışan kesimin iş memnuniyetini analiz etti.
TÜİK tarafından yapılan iş memnuniyeti analizi kapsamında Türkiye genelinde ilk sırayı yüzde 91,6 ile Rize alırken, yüzde 91,1’lik oranla Uşak ikinci sıraya yerleşti. Isparta ise TÜİK’in açıkladığı sıralamada yüzde 90,9 ile üçüncü sırada yer buldu.
İş memnuniyetinin en düşük olduğu iller ise yüzde 64 ile Ağrı, yüzde 64,3 ile Adıyaman, yüzde 64,7 ile Van, yüzde 65 ile Batman ve yüzde 67,3 ile Mardin olarak kayıtlara geçti.
TÜİK tarafından açıklanan veriler kapsamında ayrıca temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını beyan eden iller neticesinde yüzde 75 ile Batman ilk sırayı alırken temel ihtiyaçların net bir şekilde karşılandığı iller arasında Isparta, Düzce, Kütahya, Uşak ve Bolu başı çekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum