Isparta İstanbul’da

Eğirdir Gölü Özel Hükümleri Masaya Yatırılacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2018 12:44
Isparta İstanbul’da

Yalvaç, Eğirdir, Senirkent, Gelendost ve Sütçüler gibi Göl Havzasındaki yerleşim alanlarını yakından ilgilendiren Eğirdir Gölü Özel Hükümleri İstanbul’da çeşitli akademisyen ve bilim insanlarının katılacağı ‘Isparta İstanbul’da’ toplantısında masaya yatırılacak.

Yalvaç, Eğirdir, Senirkent, Gelendost ve Sütçüler gibi Göl Havzasındaki yerleşim alanlarını yakından ilgilendiren Eğirdir Gölü Özel Hükümleri İstanbul’da çeşitli akademisyen ve bilim insanlarının katılacağı ‘Isparta İstanbul’da’ toplantısında 13 Ocak tarihinde masaya yatırılacak.
Konuyla ilgili Demokrat muhabirine bilgi veren Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim Danışmanı Erol Kesici, “Eğirdir Gölü Havzasında yer alan yerleşim alanlarımızı yakından ilgilendiren Eğirdir Gölü Özel Hükümleri, üretimden sağlıklı yaşam ve turizme kadar Isparta’nın bu gününden geleceğini yakından ilgilendiren önemli bir yönetmeliktir. Ayrıca Isparta da özellikle Sütçüler bölgesinde Yerleşim alanlarındaki Mermer-Taş Ocakları ve Isparta’mızla ilgili konularda temsilcilerin; STK’larının görüş ve önerilere yer verilecek olan bu bilimsel sunum ve sohbetin yer alacağı toplantıya çok sayıda STK’da destek veriyor” dedi.

Kesici açıklamasında, “Isparta İstanbul’da Toplantısına İstanbul dışında yaşayan tüm doğaseverler ve STK davetlidir. Katılıp destek vermek isteyenler, sonuç bildirgesinde yer almak isteyen, kısacası Isparta için tarihe not düşmek isteyenler bu gün için, gelecek için sözü olanları bu toplantıya katılmaya davet ediyorum” diye konuştu. Kesici, toplantıya katılmak isteyenlerin İstanbul’da konaklamalarını da ücretsiz karşılayacaklarını hatırlattı.

DÜZENLEME KOMİTESİNDE KİMLER VAR?
“Isparta İstanbul’da” toplantısının düzenleme komitesinde ise Prof. Dr. Rukiye Eker (İstanbul Tıp Fakültesi) Güler Bengüer (İstanbul ISVAK Der. Bşk.) Dr. Doğan Uysal (İstanbul ISİAD Bşk.), Yrd. Doç. Dr. Erol KESİCİ (Türkiye Tabiatını Kor. Der. Bilim Danışmanı ve Eğirdir –Isparta Temsilcisi), Yük. Müh. Ali Faik Aşçı (Marmaray Bölge Müd. Yrd.), Ali Mahir Kadayifci(İstanbul –Yalvaçlılar Kül. Ve Day. Der. Bşk.) Hüseyin Yıkılmaz (İstanbul Eğirdirliler Yardım. Der. Bşk.) Mustafa Özsüt Sütçüler Yardım. Der. Bşk. Yer alıyor.

TOPLANTIYA DESTEK VERENLER
ISAD(Ispartalılar Sanayi ve İş Adamları Derneği) - İSVAK (Ispartalılar Eğitim Kültür Sağlık Turizm Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı-İstanbul) Yalvaçlılar Kültür Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği -İstanbul, Eğirdirliler Yardımlaşma Derneği İstanbul, YEKSAV (Eğirdir, Yeşilada Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı) İstanbul, Şarkikaraağaç Kültür Derneği, Senirkent Eğitim Ve Dayanışma Derneği –İstanbul, Senirkent Eğitim ve Dayanışma Der. İstanbul, SÜYAD (Sütcülerliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği-İstanbul, S.S. Gelendost Emekçiler, Su Ürünleri Kooperatifi Gelendost, Sücüllü Yardımlaşma ve Güz. Der. İstanbul, İstanbul Sütçü ve Yoğurtçular Esnaf Odası, Sağrak Yardımlaşma Der. İstanbul, Isparta Yalvaç Sücüllü Kardeşlik Yörük Türkmen Derneği İstanbul, Pınar Köyü Kalkındırma ve Geliştirme Der. İstanbul, Höyüklüler Gönül Birliği Der. İstanbul, Çobansa Köyü Sos. Yard. Ve Dayanışma Derneği, Pınar Köyü Kalkındırma ve Gel. Der. İstanbul, Yalvaç İlcesi- Bağkonak Kasabası Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, KESMEDER(Isparta Kesme Köyü Kültür Eğitim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği –Sütçüler Dayanışma Platformu)

ISPARTA İSTANBUL’DA TOPLANTISI PROGRAMI
TARİH. 13 OCAK 2018- CUMARTESİ- Saat:13.30
TOPLANTI YERİ: İstanbul Yalvaçlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinde (Kocamustafapaşa –Fatih) İSTANBUL
13.3o.14.oo KAYIT
I. Oturum Moderatör: Erol KESİCİ
14.oo AÇILIŞ KONUŞMALARI-
14.3o. -14.5o Mermer ve Taş Ocaklarının Çevre ve İnsan Sağlığına Etkileri
Prof. Dr. Rukiye EKER İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğ. Üyesi
14.5o-15.1o Katılımcıların Bilgi Paylaşımı- Sorular –Cevaplar
15.1o-15.3o ARA
II. Oturum Moderatör: Rukiye EKER
15.3o- 15.5o Eğirdir Gölü ve Eğirdir Gölü Özel Hükümleri
Yrd. Doç. Dr. Erol KESİCİ
Türkiye Tabiatını Kor. Der. Bilim Dan. Eğirdir –ISPARTA Temsilcisi
15-5o- Isparta İstanbul’da için; öneri ve sözü olanların konuşması - Katılımcıların Bilgi Paylaşımı- Tartışma-Sorular –Cevaplar-
Temenniler-Kapanış

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum