Isparta Japon Kültür Festivali Başlıyor

Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişki kurulmasının 90’ncı yıldönümü nedeniyle düzenlenecek olan Isparta-Japon Kültür Festivali 12 Haziran 2014 Perşembe günü başlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Haziran 2014 18:09
Isparta Japon Kültür Festivali Başlıyor

Isparta Belediyesi Kültür Sineması’nda saat 19.30’da başlayacak olan festival 13 Haziran 2014 Cuma Günü akşam saatlerine kadar devam edecek. Festivalde kültürel ve sanatsal değerler ele alınacak.

Festival kapsamında Japon-Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji İshimoto ve eşi Chielso İshimoto ile beraberindeki bir heyet Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Japon-Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji İshimoto Perşembe günü başlayacak ve iki gün sürecek olan festival ile ilgili olarak Başkan Günaydın’a bilgiler verirken, festival kapsamında 30 kişilik bir gurupla Isparta’ya geldiklerini söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, festival kapsamında iki gün boyunca çeşitli aktiviteler gerçekleştirileceğini belirtti. Tüm Ispartalıları festivale davet eden Başkan Günaydın, etkinliklerle karşılıklı dostluk ve kültür alışverişinde bulunulacağını aktardı. ‘Japon dostlarımıza gönülden teşekkür ediyorum’ diyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu güzellikleri bizlerle paylaştıkları için teşekkür ediyorum” ifadesinde bulundu.

12-13 Haziran 2014 tarihleri arasında Kültür Sineması’nda düzenlenecek olan Isparta-Japon Kültür Festivali kapsamında ilk gün 19.30’da başlayacak. Etkinliğin birinci gününde Geleneksel Japon Davulu ‘Wadaiko’ konseri, Samurai Dönemi Kendini Koruma ve Saldırma Sanatı (Bujutsu) gösterisi ile müzik guruplarının konserleri yer alacak.

Festivalin ikinci günü ise yine Kültür Sinemasında saat 14.30’da başlayacak. İkinci gün ise Japon Sanatları Atölye Çalışmaları yer alacak. Bu çalışmalar arasında Japon Çiçek Düzenleme Sanatı (İkebana), Japon Geleneksel Tafta Bebeği (Kimekomi Netsuke), Japon Kağıt Kıvırma Sanatı (Origami), Japon Geleneksel Hat Sanatı (Shodo), Japon Resimli Mektup (Etegami) Nazar Boncuğu Sanatı Sergisi ve kursları yer alacak. İsteyen vatandaşlar bu kurslardan Japon öğretmenlerin önderliğinde yararlanabilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.