Isparta Japon Kültür Festivali Düzenlenecek

Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişki kurulmasının 90’ncı yıldönümü nedeniyle Isparta-Japon Kültür Festivali düzenlenecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Haziran 2014 15:21
Isparta Japon Kültür Festivali Düzenlenecek

Festival kapsamında Japon-Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji İshimoto ve eşi Chielso İshimoto, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ile başkanlık makamında bir araya geldi.

Japon-Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji İshimoto 2014 Yılı Japonya-Türkiye Diplomatik ilişki kurulmasının 90’ncı Yıldönümü nedeniyle Isparta’da böyle bir etkinlik düzenlemek istediklerini söyledi. Türkiye’yi çok sevdiklerini dile getiren İshimoto festival kapsamında düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, Japon-Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji İshimoto ile geçen yıl yaptıkları Gül, Halı Festivali’nde tanıştıklarını ve o gün bu fikirlerin ortaya çıktığını, bugün ise bu fikirlerin hayata geçiriliyor olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Japon kültürünün tanıtımının düzenlenecek bir festivalle Isparta’da yapılacağını kaydeden Başkan Günaydın, “Dostlarımız festival kapsamında çeşitli kurslar verecekler. Sanatseverleri bu etkinliklere davet ediyorum. Kültürlerini bizlerle paylaşacaklar. Dostluklarımızı devam ettirmek istiyoruz. Festivalle iki ülke arasında karşılıklı kültür alışverişi yapılacak. Dostlarımızla her yıl görüşmek istiyoruz. Kendileriyle dost kalacağız, dostça işler yapacağız” dedi.

12-13 Haziran 2014 tarihleri arasında Kültür Sineması’nda düzenlenecek olan Isparta-Japon Kültür Festivali kapsamında ilk gün Geleneksel Japon Davulu ‘Wadaiko’ konseri, Samurai Dönemi Kendini Koruma ve Saldırma Sanatı (Bujutsu) gösterisi ile müzik guruplarının konserlerinin de yer alacağı festivalde ikinci gün ise Japon Sanatları Atölye Çalışmaları yer alacak. Bu çalışmalar arasında Japon Çiçek Düzenleme Sanatı (İkebana), Japon Geleneksel Tafta Bebeği (Kimekomi Netsuke), Japon Kağıt Kıvırma Sanatı (Origami), Japon Geleneksel Hat Sanatı (Shodo), Japon Resimli Mektup (Etegami) Nazar Boncuğu Sanatı Sergisi ve kursları yer alacak. İsteyen vatandaşlar bu kurslardan Japon öğretmenlerin önderliğinde yararlanabilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.