Isparta Kampüs Hastanesi iki yıl içinde tamamlanacak

Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi uzman Dr. Osman Aydın, kamu özel ortaklığıyla yapılacak Isparta Kampüs Hastanesi projesinin ihale aşamasında olduğunu belirterek, iki yıl içerisinde bitirilmesinin planlandığını bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Nisan 2012 13:23
Isparta Kampüs Hastanesi iki yıl içinde tamamlanacak

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan ve 15 Nisan'a kadar görülebilecek EKSPOMED Fuarı'nda yer alan Isparta Devlet Hastanesi, fuara İstanbul dışından katılan tek hastane oldu.

Aydın, geçen yıl aralık ayında kentteki iki ayrı devlet hastanesinin birleştiğini dile getirerek, şu anda 715 yatak kapasitesiyle hizmet verdiklerini ve günlük ortalama 3 bin 500-4 bin kişiyi muayene ettiklerini kaydetti.

Aydın, Isparta'nın bir sağlık kenti olduğunu ifade ederek, ilde 715 yataklı devlet hastanesinin yanı sıra 600 yataklı üniversite hastanesi, 3 özel hastane ve 3 göz hastanesinin bulunduğunu söyledi.

Yapılan anketlerde kişi başına düşen hekim sayısı ve yatak sayısı gibi bazı kriterlere göre Isparta'nın sağlıkta Türkiye'de ilk 3'e girdiğini aktaran Aydın, ''Isparta sağlıkta Türkiye'de ilk üçe giren ilimiz, o nedenle sağlık kenti diyebiliriz. Bu nedenle sloganımızı da 'Sağlık Kenti Isparta' olarak belirledik'' diye konuştu.

Aydın, 715 yataklı Isparta Devlet Hastanesi'nin çevre illerden çok talep aldığını, özellikle Burdur ve Afyon'un ilçeleri, Antalya'nın bazı ilçelerinin tamamen Isparta'ya geldiğine işaret ederek, özellikle ortopedi bölümünün çok gelişmiş olduğunu ve bu alanda daha fazla tercih edildiklerini kaydetti.

Fuara 2 Mayıs'ta ihalesi yapılacak Isparta Kampüs Hastanesi'ni tanıtmak için geldiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:
''Yeni kampüs hastanesi ile birlikte Isparta'da sağlık turizmi de ön plana çıkacak. Kamu özel ortaklığı ile yapılacak Isparta Kampüs Hastanesi projesi ihale aşamasında ve iki yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. Isparta Kampüs Hastanesi 728 yatak kapasiteli olacak. Tamamen nitelikli hastane. Bütün odaları tek veya ikişer kişilik. Tek kişilik odalar 28, çift kişilik odalar 35 metrekare olacak.''

Aydın, hastane bittiğinde şu anda birbirlerine biri 5, diğeri 15 kilometre uzaklıktaki 3 ayrı binada hizmet veren Isparta Devlet Hastanesi'nin oraya taşınacağını belirterek, ''Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Kadın Doğum Hastanesi, Devlet Hastanesi, Sağlık Müdürlüğü, Isparta'daki tüm kamu sağlık kurumları bir kampüs içerisinde olacak'' şeklinde konuştu.
PACS sistemini yaklaşık iki yıldır kullandıklarını aktaran Aydın, MR veya röntgen çekildiği anda görüntüyü 3 saniyede doktorun bilgisayar ekranında gösteren ve bir çeşit dijital arşiv olan bu sistemin çok kullanışlı olduğunu belirtti.

Isparta'da 400 civarında kişiye evde sağlık hizmeti verdiklerini ifade eden Aydın, hedeflerinin 800 hastaya ulaşmak olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.