Isparta Kazma Kürekli Protestoya Hazırlanıyor

Isparta bu defa meselesine sahip çıkmakta kararlı… Dereboğazı duble yolunun Karayolları 2013 yatırım planına alınması için kamuoyu baskısı giderek büyüyor. Şimdi de gündemde Kazma kürekli Duble yol yürüyüşü var…

Yayınlanma:
Isparta Kazma Kürekli Protestoya Hazırlanıyor

Dereboğazı Duble yolunun Karayolları 2013 yatırım planına alınması için kamuoyu baskısı giderek büyüyor. Isparta’da Sivil Toplum Örgütleri ve siyasi partiler kamuoyu baskısını daha da artırmak için Ağlasun Kavşağı’ndan Burdur İl Sınırına kadar Duble Yol Yürüyüşü yapmaya hazırlanıyor.

BU YOL 15 DAKİKA KAPANIRSA NE OLUR?
Ajans32 haber merkezinin edindiği bilgilere göre Isparta Kent Konseyi konuyla ilgili bir girişim yaparak planlamalarda dikkate alınmayan yolun 15 dakika bile kapatılması durumunda ne denli aksamaların yaşandığını göstermek için, Dereboğazı yolunda duble yol yürüyüşü yapmaya hazırlanıyor.

BİZ YOLA ÇIKIYORUZ SAYIN ÖZEL
Konuyla ilgili ilk açıklama ise CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner’den geldi. Gazetecilere konuşan Öner, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel’in “Gidin kazmaya başlayın, bizde arkanızdan geliriz” şeklindeki ifadelerini hatırlatarak, “Biz bu ay elimizde kazma kürekle Dereboğazı yoluna çıkıyoruz. Arzu ediyorsa sayın Özel’de buyursun gelsin” dedi.

ISPARTA’NIN NİYETİ EKONOMİK AÇILIM
Ispartalının niyetinin ekonomik açılım olduğunu kaydeden Milletvekili Öner, “Dereboğazı yolu çalışmazsa Isparta Darboğaz’a girer. Dereboğazı yolu çalışmazsa ekonomi, turizm, tarım ticaret hayatı darboğaza girer. İşte bu yüzden bu konuya Isparta sahip çıkıyor. Ama iktidar partisinin milletvekilleri ne yazık ki, kendi beceriksizliklerini başkalarını suçlayarak geçiştirmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

KAZMA KÜREKLİ YÜRÜYÜŞ
Aralık ayı içerisinde Ağlasun kavşağından Burdur İl Sınırına kadar duble yol yürüyüşü yapılmasının planlandığını anlatan Milletvekili Öner, “Biz bu yürüyüşe kazmamızla, küreğimizle katılacağız. Bu yolun önemine inanan buyursun gelsin. Isparta’daki sivil toplum örgütleri bu yolun önemine inanıyor. Sayın Özel’de arzu ederse buyursun gelsin” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum