Isparta Kendi Pazarını Belirlemeli

Doç. Dr. Suat Kolukırık, Isparta ekonomisine ilişkin çeşitli değerlendirmeler yaptı. Kolukırık, “Isparta’mız kendi ulusal ve uluslararası pazarlarını belirlemek durumundadır” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Aralık 2012 13:50
Isparta Kendi Pazarını Belirlemeli

Doç. Dr. Suat Kolukırık, “Isparta ekonomisinin hedefi dünya ekonomilerinin sunduğu fırsatlardan yararlanmak ve ortaya çıkabilecek tehditleri bertaraf edebilecek girişimlerde bulunmak olmalıdır” dedi.

Isparta ekonomisine ilişkin çeşitli değerlendirmeler yapan Doç. Dr. Kolukırık, “Bu nedenle Isparta’nın belirleyeceği ekonomi stratejisi temel gelişim dinamiği olacaktır. Isparta’nın dünya ve Türkiye’deki değişim ve dönüşümlerden de doğru orantılı etkileneceği de düşünülürse kent olarak ortak bir akıl üretme zorunluluğu karşımızda durmaktadır. Isparta’mızın 21 yüzyıldaki hedefi; alım gücü yüksek, genç nüfuslu ve dinamik bir pazarı gerçekleştirmek olmalıdır. Diğer bir ifadeyle Isparta’mız kendi ulusal ve uluslararası pazarlarını belirlemek durumundadır. Eğitilebilir nüfus, coğrafi konum ve girişimci kültürüne olan sahiplik kentimizin güçlü yönleri iken, kısır pazar, ekonomik istikrarsızlık ise zayıf yönlerimizdir. Yine kaynak yetersizliğimiz ve teknoloji üretememe tehdit alanlarımız olmakla birlikte önemli bir sorun alanı; ulusal ve uluslararası rekabetin artmış olmasıdır. Kentin atıl kapasitesinin harekete geçirilerek “marka şehir” olma yolunda adımlar atmak birinci önceliğimizdir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum