Isparta Kent Konseyi Başkanı Seçildi

Isparta Kent Konseyi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda, Başkanlığa SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Tıp Bölümleri Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül seçildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ekim 2012 11:25
Isparta Kent Konseyi Başkanı Seçildi

Isparta Kent Konseyinin tartışmalı seçiminde Mahmut Bülbül 2 yıl süreyle Kent Konseyi Başkanı oldu.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu asil üyeleklerine de Kamu Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban, Isparta Gazeteciler Cemiyet Başkanı Şevket Karahan, Davraz Mahallesi Muhtarı Mehmet Ören, Siyasi Parti Temsilcisi Hüseyin Şengül, Harita ve Kadastro Odası Başkanı Süleyman Gülboy seçildi.

3 BAŞKAN ADAYI YARIŞTI

Kent Konseyi için adaylar, Mahmut Bülbül, Zeki Çelik ve Hüseyin Yıldızhan’dı.

Belediye Kültür Sinemasında yapılan Kent Konseyi Başkanlık seçimine Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, İl Genel Meclis üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan seçim sürecinde ilk protokol konuşmasını İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun yaptı. Zabun konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Başkan Zabun, Kent Konseylerinin yürütülüşü hakkında da bilgiler verdi. Osman Zabun, Özel İdareye ait çarşı merkezde bulunan bina hakkında da konuştu. Bilindiği üzere bu bina İl Genel Meclis üyelerini ve Belediye Meclis üyelerini ‘Otopark ve Otel yapımı’ konusunda karşı karşıya getirmişti.

İl Genel Meclis Başkanı Zabun, tartışma yaratacak konulara da değindi ve “Valilik binası, Askeri Lojmanlar, Askeri Gazino, Milli Eğitim Müdürlüğü, İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu, İmam Hatip Lisesinin pansiyonunun” yıkılıp, yerine kent meydanı gibi bir alanın yapılması gerektiğinin altını çizdi. Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kent konseyinin işlevi hakkında kısa bir bilgilendirici açıklamada bulundu.

DİVAN BAŞKANLIĞINA KUYU, KARAHAN VE DEMİRGİL SEÇİLDİ

Dün gerçekleştirilen Kent Konseyi Başkanlığı seçimi öncesi Divan Başkanlığına Isparta Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, Isparta Gazeteciler Cemiyet Başkanı Şevket Karahan ve Isparta Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı Genel Sekreteri Gökhan Demirgil seçildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum