Isparta Kent Konseyi İle Baka Buluşması

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Isparta Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri biraraya geldi.

Yayınlanma:
Isparta Kent Konseyi İle Baka Buluşması

Kısa bir süre önce seçimlerini tamamlayıp başkanı ve yürütme kurulu üyelerini seçen Isparta Kent Konseyi yönetimi ile BAKA’nın toplantısında, Isparta’nın mevcut durumu, sürdürülen çalışmalar, kentin kalkınmasına yönelik olarak birlikte neler yapılabileceği, işbirliğinin artırılarak devam ettirilmesi, Kent Konseyi’nin projeleri konusunda çalışma gerçekleştirilmesi ve bu projelere BAKA’nın teknik destek sağlaması konuları ele alındı.

Isparta Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Prof.Dr. Mehmet Bülbül’ün başkanlığında yürütme kurulu üyeleri, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile biraraya geldi. BAKA’nın ‘Bölgesel gelişme hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik olarak; kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek’ görevleri bulunduğunu hatırlatan Genel Sekreter Engin, benzer hedefleri bulunan Kent Konseyi ile ortak çalışmalar yapılabileceğini belirterek, Kalkınma ajansının kuruluşu, hedefleri, vizyonu, Doğrudan Faaliyet Destekleri ile Mali Destek Programları, gerçekleştirilen, sürdürülen ve planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Antalya, Isparta ve Burdur illerini içeren BAKA’nın bölgesel kalkınmanın pek çok alanında olduğu gibi ilgili paydaşlardan sivil toplum örgütlerine büyük önem verdiğini belirten Tuncay Engin, kent konseylerinin çağdaş demokrasilerde halkın katılımını sağlayan önemli kanallardan biri olduğunu belirterek, Kent Konseyi’nin çalışmalarında BAKA’nın üzerine düşen görev olduğunda yapmaya hazır olduğunu kaydetti.
Isparta, Burdur ve Antalya’yı içeren bölgenin kalkınması için sürdürdüğü ciddi çalışmalar ve çabaları için BAKA’ya teşekkür eden Prof.Dr. Mehmet Bülbül, Isparta Kent Konseyi’nin 10’ar kişilik 27 çalışma alt grupları oluşturduğunu, Isparta’nın gelişmesi için çeşitli projeleri gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Toplantıda, BAKA ile Kent Konseyi’nin STK’ların kapasitesinin artırılması, eğitim kalitesinin yükseltilmesi, kentin gelişimine ilişkin halk ile STK gibi geniş katılımlı birlikte yürütülebilecek sosyal proje çalışmaları, proje yarışmaları gibi konularda görüş alışverişi yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.