Isparta Kış Turizminin Merkezi Olacak

Hükümet, turizm paketi hazırlıyor: Isparta, Kış Koridoru kapsamına alındı. Özellikle Davraz Dağı Karlıyayla Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nde tesis sayısı artırılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mart 2014 11:44
Isparta Kış Turizminin Merkezi Olacak

Hükümet, ‘Turizm Stratejisi’ hazırlıyor. Isparta; Kış Koridoru kapsamına alındı. Turizm Stratejisi’ne göre Davraz Dağı Karlıyayla Kış Sporları ve Turizm Merkezi, ana rota olarak seçildi. Bu bağlamda Isparta Kış Turizm Merkezi olarak planlanacak.

KURAK KIŞ’TA EN YÜKSEK KAR DAVRAZ’DA
Öte yandan Davraz Dağı Karlıyayla Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nde kar kalınlığı 1 metreyi aştı.

Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, kar yağışının devam ettiğini söyledi. Şu an 3 pistte kayak sporu yapılabildiğini anlatan Kılıç, “Türkiye en yüksek kar Davraz’da.

Antalya, Muğla, İzmir, Konya, Afyonkarahisar’dan karayoluyla günübirlikçi kayakseverler geliyor. Havayolu ile de Türkiye’nin dört bir köşesinden kayakseverler Davraz’a geliyor” dedi.

Davraz Kayak Merkezi'nde kesintisiz 10 kilometreye kadar kayak yapılabiliyor olmasının önemli bir özellilik olduğuna dikkati çeken Kılıç, şöyle konuştu:“Burada herhangi bir çığ riski, kaybolma tehlikesi yok. Ulaşım sürekli açık, Eğirdir Gölü, manzarasıyla hava mükemmel. Her kesimden kişinin kayak yapacağı tehlikesiz rotalar ve parkurlar var. Yaklaşık 24 kilometre uzunluğunda pistler var. Kesintisiz yaklaşık 10 kilometre kayılabiliyor. Bu da kayakçılar için önemli. Daha profesyonel kayakçılar veya snowbordcular 2 bin 345 metreye çıkıp el değmemiş kayak pistlerinde adrenalini yüksek, heyecan duyucu kayak alanlarında kayak yapabilirler.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.