Isparta Kızılay Deposundan Antalya'ya Yardım

Isparta Yerel Afet Merkezinden Antalya'ya Yardım..

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ekim 2011 18:00
Isparta Kızılay Deposundan Antalya'ya Yardım

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, Antalya'nın Serik ilçesinde dün geceden bu yana aralıklarla devam eden şiddetli yağışlar sonucu sel ve su baskınları meydana geldiği belirtilerek, bölgede 3 köprünün yıkılması sonucu ulaşımda sıkıntı yaşandığı, bazı köylerle telefon bağlantısının kesildiği bildirildi.

Sel ve su baskınlarından ev ve iş yerleri zarar gördüğü, 6 kişiye de ulaşılamadığı ifade edilen açıklamada, "Bölgedeki meteorolojik gelişmeleri yakından takip eden Türk Kızılayı'nın, Afet Operasyon Merkezi, Güney Ege Bölge Afet Yönetimi Merkezi, Isparta Yerel Afet Merkezi, Aksu Şube Başkanlığı, Serik Şube Başkanlığı ve Antalya Şube Başkanlığı alarm durumuna geçti. Bölgede yapılan ihtiyaç ve durum tespiti sonucunda bin adet battaniye, 50 adet yatak, 270 adet kumanya ve 216 adet su ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Güney Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi'nden, uzman bir ekip eşliğinde Antalya'ya ulaştırıldı. Isparta Yerel Afet Merkezi'nden de 100 adet çadır, bin adet battaniye, 100 adet rulo yatak ve 100 adet mutfak seti, bölgeye doğru yola çıktı. İhtiyaç halinde ek yardım malzemesinin bölgeye ulaştırılması için tüm hazırlıklar tamamlandı. Bölgedeki gelişmeler, Türk Kızılayı'nın tüm birimleri tarafından yakından takip edilmekte." denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.