Isparta Konya Yolu Duble Yol Oluyor

Türkiye'de duble yolu bulunmayan tek il konumundaki Isparta’da duble yol çalışmalarına başlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Kasım 2014 00:18
Isparta Konya Yolu Duble Yol Oluyor

Maliyeti 24 Milyon TL'yi + kdv’yi bulabileceği ifade edilen duble yolun bu yıl 12 kilometresi bitirilmesi amaçlanıyor. Çalışmaların Şarkikaraağaç tarafından başlayarak devam edeceği ve bir aksaklık olmazsa 2016 yılında tamamlanacağı bekleniliyor.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, en büyük hayallerinden birisinin Isparta-Konya yolunun duble yol olması olduğunu ifade etti.
Isparta-Konya arası duble yolun tamamlanması ve Şarkikaraağaç-Isparta duble yol çalışmalarının başlamasıyla birlikte en büyük hayallerinden birinin daha hayata geçtiğini söyledi.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, “Şarkikaraağaç-Isparta duble yol çalışmalarının başlaması için Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’a bu yol çalışmalarının devam etmesi bölgenin gelişmesi açısından önemli olduğu belirtmem ve ricam üzerine duble yol çalışmaları Bakan Elvan’ın talimatı ile ivedi bir şekilde çalışmalara başlanmıştır. Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, duble yol çalışmaları Gelendost, Yalvaç ve Şarkikaraağaç’a hayırlı olsun dedi.

Ak Parti Isparta İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Yıldırım ve Ak Parti Şarkikaraağaç İlçe Başkanı Selçuk Gökmen, Şarkikaraağaç-Isparta arasında yürütülen duble yol çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Şarkikaraağaç ve Isparta arası duble yol çalışmaları seri bir şekilde devam ediyor. Ak Parti İlçe Başkanı Selçuk Gökmen, Şarkikaraağaç-Isparta arasında yürütülen duble yol çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

23 kilometre uzunluğunda olan Şarkikaraağaç’tan-Mahmatlar yolunun 23+000 km bölümünü 2016 yılı sonu itibariyle bitirilerek hizmete sunulacağını belirten İlçe Başkanı Selçuk Gökmen, “Yolun çalışmalar gece gündüz demeden ilgili firma tarafından iki vardiya halinde devam ediyor. Isparta ile Konya’yı bağlayan önemli yollardan biri olan Şarkikaraağaç-Isparta duble yol çalışmaları kapsamında yol genişletme ve sanat yapıları çalışması da ayrıca yapılmaktadır.

Üç gidiş ve Üç geliş olmak üzere toplam 6 şeritli olacak duble yolun toplam 23 Km’lik bölümünün tamamını gelecek ödenek durumuna göre 2016 yılının başlarında bitirilerek hizmete sunulacağını kaydeden Gökmen, “Bu yolun duble yol olarak hizmete girmesiyle Isparta ile Konya arasında önemli bir geçiş sağlanacak zaman ve yakıt tasarrufu sağlanmış olacaktır. Bununla birlikte Şarkikaraağaç İlçemizin kalkınma ve gelişimine pozitif yönde önemli katkılar sunacaktır. Duble yol ile ilçemiz ulaşım standardı daha yüksek bir seviye ye çıkarılarak, vatandaşlarımıza daha rahat bir ulaşım imkanı sağlanmış olacaktır”dedi.

Şarkikaraağaç Ekspres

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum